Talmácsi a kilencedik helyről rajtol Estorilban

2008.04.12. 17:57
Az időeredményén sokat javított, de pénteki pozícióján egy helyezést rontott Talmácsi Gábor, aki így csak a harmadik sorból rajtolhat. Idén nem úgy mennek a dolgok, mint a tavalyi futamokon.

Szeles, meglehetősen hűvös, 15 fokos hőmérséklet fogadta a versenyzőket Portugáliában, Estorilban, a nyolcadliteres géposztály második időfutamán. Az eső is esett, a második szabadedzés időpontját is el kellett tolni, ezen Simone Corsi volt a leggyorsabb, Talmácsi csak a 20. időt futotta.

Délután kettőre felszáradt a pálya, Talmácsiék egész délelőtt a motor beállításán dolgoztak. Az első nyolc percben 14-en javították meg pénteki eredményüket. Talmácsi az első 10 percet követően csak a 23. helyen állt, sokáig a boxutcából figyelte a verseny állását.

A második időmérő felénél Talmácsi pozíciója nem változott. Corsi vezetett, Di Meglio és az apriliás Terol előtt. De Rosa a negyedik, Olive a 6., Smith a kilencedik helyen volt.

Öt és fél perccel a zárás előtt Talmácsi csak a 17. helyen állt. Egy hatalmas baleset is történt: Di Meglio hatalmas tempóban, takarásból előzőtt, és hátulról felöklelte Maestrot. Di Megliot hordágyon kellett elszállítani. Ugyanebben a körben Talmácsi a hatodik helyre jött fel, miközben Corsi hatalamas kört futott csakúgy, mint a fiatal amerikai Bonsey. Az utolsó percben Gadea is megelőzte Talmácsit.

Corsi élete legjobb legjobb edzéseredményét nyújtotta. Először pályafutása során az egyes rajtkockából rajtolhat a vasárnapi versenyen. A spanyol nagydíjat is megnyerő olasz élete nagy lehetősége előtt áll. A versenyben előtte állók közül Gadea az 5., Olive a 6., míg Bradl csak a 7. helyről rajtol, az pedig nagy kérdés, hogy a megsérült Di Meglio rajthoz tud-e állni.

Talmácsi a világbajnoki pontversenyben jelenleg csak a 12. helyen áll négy ponttal, ráadásul egy harmadik soros indulás jutott neki. Ennél sokkal több kell vasárnap. Új információ, hogy ezen a hétvégén a 125 köbcentisek zárják a versenyt.

Az edzés végeredménye és a rajtsorrend

1. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 1:45.367 p 2. Stevie Bonsey (amerikai, Aprilia) 1:45.621 3. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1:45.622 ...9. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:46.158.
1. sor:
Corsi, Bonsey, Terol, Webb. 2. sor: Gadea, Olive, Bradl, Di Meglio. 3. sor: Talmácsi, Redding, Koyama, Iannone.