Davenport jól kiszúrt Szávay Ágnessel

2008.04.12. 22:55
Lindsay Davenport Szávay Ágnes legyőzése után nem tudta folytatni az Amelia Island-i tenisztornát. Az amerikai játékos a pénteki sikert követően belázasodott, képtelen volt kiállni Sarapova ellen. Életében először juthatott volna döntőbe salakos pályán.

"Nagyon szomorú vagyok, 16 éves profi pályafutásom során egyetlen alkalommal sem fordult elő velem, hogy betegség miatt fel kelljen adnom egy találkozót. Sajnos belázasodtam, nem tudtam vállalni a Sarapova elleni meccset" - mondta Davenport.

Ezzel sokkal korábban ért véget Amelia Islanden a szombati program. Így is nagy csatát vívott a két nem kiemeltként elődöntőbe jutott játékos. Kettejük csatáját a 19 éves szlovák lány, Dominika Cibulkova nyerte.

Az első szettben a szlovák, a másodikban a francia Cornet nyert, mindkét parti 6:2-vel zárult. A döntő játszma óriási csatát hozott, majdnem annyi ideig tartott, mint az előző kettő. 63 perc alatt Cibulkova nyert, ő játszhatja élete első WTA-torna-döntőjét. 2007-ben, Kínában egyszer már elődöntős volt, de ennél nagyobb bravúrja még nem akadt.

Fantasztikus sorozatot tudhat maga mögött. A 14. helyen kiemelt Azarenka után legyőzte a második kiemelt Csakvetadzét, majd a 11. helyre rangsorolt Mauresmót, aki ezen a tornán aratta pályafutása 500. győzelmét. A végén a világranglistán 49. helyen álló franciát intézte el. Cibulkova a 34. helyen kezdte a tornát, ezen minden bizonnyal nagyot fog javítani.

Eredmények:

Bausch&Lomb Championship, Amelia Island (Tier II-es torna, 600 ezer dollár): Női egyes, elődöntő: Sarapova (1., orosz)-Davenport (16., amerikai), játék nélkül az orosz jutott tovább, Cibulkova (szlovák)-Cornet (francia) 6:2, 2:6, 6:4.