Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halálos verés után botrány az ökölvívóknál

2008.04.14. 14:42
A halált okozó testi sértéssel gyanúsított K. Rajmundot szabadon engedték, edzője visszavárja a ringbe, az ökölvívó-szövetség elnöke felháborodott.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke élesen visszautasította Veres László edző hétfői nyilatkozatát, amely szerint ő ígéretet tett volna arra, hogy nem gördít akadályt a tréner halált okozó testi sértéssel gyanúsított fiatal bokszolójának visszatérése elé.

K. Rajmundot, a 17 éves sportolót azzal gyanúsítják, hogy január 10-én a budapesti Vas utcában tanítás után bántalmazta egyik osztálytársát, aki később belehalt sérüléseibe. A Blikk munkatársa azért szólaltatta meg az edzőt, mert a fiút három hónapi előzetes letartóztatás után kiengedték a börtönből és házi őrizetben tartják.

Veres László azt állította, bár Rajmund kemény fiatalember, nagyon megviselte a tököli börtönben töltött három hónap. A gyanúsított előzetes letartóztatását a napokban szüntették meg, azóta házi őrizetben van. "Rajmund nagyon tehetséges ökölvívó, alig várja, hogy újra a ringbe léphessen" - mondta Veres a Blikknek.

"Felháborít Veres László nyilatkozata. Az én nevemmel próbál takarózni, holott ő is tudja jól, hogy én mindig is elítéltem azokat a versenyzőket, akik a ringen kívül visszaéltek ökölvívó tudásukkal, s azokkal szemben, akik ilyet tettek, mindig keményen felléptem, hiszen ezek az emberek nem közénk valóak" - nyilatkozta az MTI-nek Csötönyi Sándor, aki a cikk megjelenését követően több felháborodott hangú fax-, illetve e-mailüzenetet kapott.

"Nem is értem az egészet. Én soha nem mondtam még csak ehhez hasonlót sem Veresnek, sőt, már március 1-jén, az akkori elnökségi ülésünket megelőzően konzultáltam a jogi képviselőnkkel a fiú eltiltásáról, egyelőre azonban még várjuk a bírósági eljárás végét."

Csötönyi Sándor hozzátette, szinte egyáltalán nem ismeri a feltételezett elkövetőt, aki soha nem volt válogatott. "Nem tűröm, hogy az ökölvívásnak ártsanak" - mondta a szövetség elnöke, aki jelezte, mélységesen együtt érez az elhunyt fiú családjával.