Halálos verés után botrány az ökölvívóknál

2008.04.14. 14:42
A halált okozó testi sértéssel gyanúsított K. Rajmundot szabadon engedték, edzője visszavárja a ringbe, az ökölvívó-szövetség elnöke felháborodott.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke élesen visszautasította Veres László edző hétfői nyilatkozatát, amely szerint ő ígéretet tett volna arra, hogy nem gördít akadályt a tréner halált okozó testi sértéssel gyanúsított fiatal bokszolójának visszatérése elé.

K. Rajmundot, a 17 éves sportolót azzal gyanúsítják, hogy január 10-én a budapesti Vas utcában tanítás után bántalmazta egyik osztálytársát, aki később belehalt sérüléseibe. A Blikk munkatársa azért szólaltatta meg az edzőt, mert a fiút három hónapi előzetes letartóztatás után kiengedték a börtönből és házi őrizetben tartják.

Veres László azt állította, bár Rajmund kemény fiatalember, nagyon megviselte a tököli börtönben töltött három hónap. A gyanúsított előzetes letartóztatását a napokban szüntették meg, azóta házi őrizetben van. "Rajmund nagyon tehetséges ökölvívó, alig várja, hogy újra a ringbe léphessen" - mondta Veres a Blikknek.

"Felháborít Veres László nyilatkozata. Az én nevemmel próbál takarózni, holott ő is tudja jól, hogy én mindig is elítéltem azokat a versenyzőket, akik a ringen kívül visszaéltek ökölvívó tudásukkal, s azokkal szemben, akik ilyet tettek, mindig keményen felléptem, hiszen ezek az emberek nem közénk valóak" - nyilatkozta az MTI-nek Csötönyi Sándor, aki a cikk megjelenését követően több felháborodott hangú fax-, illetve e-mailüzenetet kapott.

"Nem is értem az egészet. Én soha nem mondtam még csak ehhez hasonlót sem Veresnek, sőt, már március 1-jén, az akkori elnökségi ülésünket megelőzően konzultáltam a jogi képviselőnkkel a fiú eltiltásáról, egyelőre azonban még várjuk a bírósági eljárás végét."

Csötönyi Sándor hozzátette, szinte egyáltalán nem ismeri a feltételezett elkövetőt, aki soha nem volt válogatott. "Nem tűröm, hogy az ökölvívásnak ártsanak" - mondta a szövetség elnöke, aki jelezte, mélységesen együtt érez az elhunyt fiú családjával.