Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szávay magabiztosan jutott tovább

2008.04.14. 21:12
Szávay 10. kiemeltként az ukrán Juliana Fedak ellen kezdett a charlestoni teniszversenyen. Az ukrán a 110. helyen áll a világranglistán. Egyszer már találkoztak, négy hónapja, Gold Coaston, akkor nagy meglepetésre Fedak három szettben legyőzte a magyar lányt a torna első fordulójában.

Gold Coaston Fedak a selejtezőből érkezett, és utána Azarenkával szemben búcsúzott. Idei mérlege 15-10, győzelmei nagy részét a selejtezőkben aratta. Szávay 7 győzelemmel és 9 vereséggel állt eddig.

A magyar éljátékos álomszerűen kezdett, alig pergett le nyolc perc, máris 3:0 volt a javára, kétszer elvette ellenfele adogatását. Nagyon motivált volt, minden bizonnyal a visszavágás vágya fűtötte. Ekkor Fedak is elkezdett teniszezni, Szávay negyedik játéka majdnem annyi ideig tartott, mint az azt megelőző három. Viszont így nem viccelt a magyar, alig 23 perc alatt kiütötte az ukránt, 6:0 lett a vége.

A második játszma első játékánál sikerült Fedaknak először hoznia a saját adogatását. Szávay kicsit lazított, nem kis nehézségek során sikerült egyenlítenie, de szervát egészen a szett közepéig nem veszített. Ekkor gyorsan elvették egymásét, majd Szávay nyerte a sajátját, 3:3 után megint Fedak következett.

Fej-fej mellett haladtak 6:6-ig, jöhetett a rövidítés. Szávayé volt az első pont, 4-2-re elhúzott, majd 7-4-re eltette a tie-breaket, így végül két játszmában a legjobb 32 közé jutott. A második szett több mint egy óráig tartott.

A következő körben egészen biztosan japán ellenfél ellen szerepel a magyar éljátékos, a Szugijama-Morita páros győztese lesz az ellenfele.

Még egy hír Charlestonból, amellyel adósak vagyunk: Czink Melinda is indult a tornán, világranglista-helyezése miatt a selejtezőkben. Az első körben kiemelt volt, a másodikban viszont két játszmában, 6:2, 7:5-re kikapott a kínai Szun Tien-Tientől, így nem került a főtáblára.