Auguszta
-7 °C
0 °C

7 nap alatt 7 maratont futott le a vak futó

2008.04.14. 15:25
Dave Heeley egy hét leforgása alatt hétszer futotta le a maratoni távot. A vak férfi valamennyi földrészen megcsinálta a 42 kilométert.

Hét maratonit futott le hét nap alatt egy vak férfi, a hetedik a vasárnapi londoni volt.

Az 50 éves Dave Heeleynek igencsak fárasztó hete volt, összesen 293,4 kilométert loholt végig, mint mondta, a világ "hét" kontinensén - Észak- és Dél-Amerikát külön számítva - egy-egy maratonit. Hétfőn az Antarktiszt jelképező Falkland-szigeteken, kedden a dél-amerikai Rio de Janeiróban, szerdán Los Angelesben, csütörtökön Ausztráliában (Sydneyben), pénteken Ázsiában - Dubajban -, szombaton az afrikai Tuniszban, majd vasárnap Európában.

Bár ő az első, aki vakon futotta le a hét maratonit hét nap alatt hét földrészen, csupán a harmadik a világon, aki ugyanezt végigcsinálta, mivel két látó megelőzte.

Heeley szembetegséggel született, 16 éves korára teljesen elveszítette látását, a futást abbahagyta. 40 esztendősen ismét kedve támadt a sportághoz, miután hallotta, hogy egy vak sorstársa végigfutotta a londoni maratonit, hogy adományt gyűjtsön vakvezető kutyák kiképzéséhez.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!