Brazília két gólra található Gyöngyöstől

2008.04.15. 12:25
Kedden este Gyöngyösön játssza a magyar futsalválogatott az Ukrajna elleni világbajnoki pótselejtező visszavágóját. Az első meccsen 3-1 volt oda, itthon legalább két góllal kell nyerni, hogy a szeptemberi brazíliai tornára kijussanak Gyurcsányiék. A taktika egyszerű: nekik ugrunk az első perctől.

Április 15-én, kedden este 19 órakor játssza a magyar futsalválogatott az ukránok elleni világbajnoki pótselejtező visszavágóját. A két héttel ezelőtti meccset az ukránok nyerték 3-1-re, úgy, hogy 40 másodperccel a lefújás előtt Sivák Péter három méterről nem találta el az üres kaput, a hazaiak az ellentámadásból lőtték harmadik góljukat, így lett a végeredmény 2-2 helyett 3-1.

Az április 1-jei meccsen az ukránok rossz házigazdának bizonyultak, a botrányos szervezés miatt a magyar válogatott nyolc órát töltött a kijevi repülőtéren, nem tudott edzeni és étkezni, a szállás is gyenge minőségű volt. Ragadics Ferenc, az MLSZ futsalbizottságának alelnöke az Indexnek elmondta, a mérkőzés UEFA-ellenőre jelentésében feltüntette az Ukrajnában tapasztalt rendezési hiányosságokat.

Az alelnök szerint a nemzetközi szövetség zárt vizsgálatot folytat az ügyben. A vendégcsapat viszont ugyanabban a négycsillagos szállodában lakik, ahol a magyar válogatott, mondta büszkén az alelnök. Ragadics közölte, a meccset három spanyol, Európa legjobbjai közé tartozó bíró vezeti.

Kozma Mihály szövetségi kapitány szerint a magyar futsalválogatott képes ledolgozni kétgólos hátrányát. "A 3-1-es vereség nem drámai, csak nagyon bosszantó, ha a kinti meccs utolsó 40 másodpercére gondolok" - mondta az MTI-nek. "Nagyon jól játszottunk, ha ugyanezt a teljesítményt meg tudjuk ismételni Gyöngyösön is, joggal reménykedünk a továbbjutásban."

"A selejtezőtornán rengeteget segítettek nekünk a szurkolók, úgy gondolom, a hangulat megfoghatja ellenfelünket. Az ukránoknál sok a fiatal, elbizonytalaníthatja őket a hangos szurkolás. Ukrajnában messze voltak a nézők a pályától, hiába jöttek ki több ezren, a hatalmas csarnokban alig lehetett hallani őket. Gyöngyösön gyakorlatilag a vonal mögött ülnek a drukkerek."

Kozma szerint nincs értelme az óvatoskodásnak. "Nekik ugrunk az első perctől, nincs más választásunk. Kapott gól nélkül valószínűleg nem tudjuk befejezni a meccset, ha viszont szereznek egyet, akkor nekünk már négyet kell rúgnunk a továbbjutáshoz. Ez csak akkor sikerülhet, ha az első perctől támadunk.

Mivel az ukránoknak remek a védekezésük, és életveszélyesen kontráznak, úgy kell előrerohannunk, hogy hátul ne nyíljunk ki. Kockáztatni fogunk, ebben benne van a vereség is, de hiszünk magunkban, és abban, hogy nem vész kárba a munka, amit elvégeztünk."

A magyar csapat vasárnap délután négykor találkozott Gyöngyösön, Kozma Mihály öt órától edzést tartott. Hétfőn délelőtt tizenegykor, délután fél hatkor és kedden is edz még egyet a válogatott. Az ukránok hétfőn érkeztek Magyarországra, este hétkor a meccs helyszínén, a gyöngyösi sportcsarnokban edzettek.

Ha a magyar csapat a rendes játékidőben 3-1-re győz, 2x5 perc hosszabbítás következik. Ha ekkor sincs döntés, 3-3 büntető jön, és ha ez is eredménytelen, a csapatok tovább lövik a hatosokat az első hibáig. A pótselejtezőre minden jegy elkelt, a sporttelevízió élőben adja a mérkőzést.

A magyar keret

Tóth Gyula, Pallai Gábor, Madarász János, Tóth Szabolcs, Gyurcsányi Zsolt, Lódi Tamás, Szabó Zoltán, Szente Tamás, Baranyai Pál, Nagy István, Trencsényi János, Nagy Gábor, Németh Péter