Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Brazília két gólra található Gyöngyöstől

2008.04.15. 12:25
Kedden este Gyöngyösön játssza a magyar futsalválogatott az Ukrajna elleni világbajnoki pótselejtező visszavágóját. Az első meccsen 3-1 volt oda, itthon legalább két góllal kell nyerni, hogy a szeptemberi brazíliai tornára kijussanak Gyurcsányiék. A taktika egyszerű: nekik ugrunk az első perctől.

Április 15-én, kedden este 19 órakor játssza a magyar futsalválogatott az ukránok elleni világbajnoki pótselejtező visszavágóját. A két héttel ezelőtti meccset az ukránok nyerték 3-1-re, úgy, hogy 40 másodperccel a lefújás előtt Sivák Péter három méterről nem találta el az üres kaput, a hazaiak az ellentámadásból lőtték harmadik góljukat, így lett a végeredmény 2-2 helyett 3-1.

Az április 1-jei meccsen az ukránok rossz házigazdának bizonyultak, a botrányos szervezés miatt a magyar válogatott nyolc órát töltött a kijevi repülőtéren, nem tudott edzeni és étkezni, a szállás is gyenge minőségű volt. Ragadics Ferenc, az MLSZ futsalbizottságának alelnöke az Indexnek elmondta, a mérkőzés UEFA-ellenőre jelentésében feltüntette az Ukrajnában tapasztalt rendezési hiányosságokat.

Az alelnök szerint a nemzetközi szövetség zárt vizsgálatot folytat az ügyben. A vendégcsapat viszont ugyanabban a négycsillagos szállodában lakik, ahol a magyar válogatott, mondta büszkén az alelnök. Ragadics közölte, a meccset három spanyol, Európa legjobbjai közé tartozó bíró vezeti.

Kozma Mihály szövetségi kapitány szerint a magyar futsalválogatott képes ledolgozni kétgólos hátrányát. "A 3-1-es vereség nem drámai, csak nagyon bosszantó, ha a kinti meccs utolsó 40 másodpercére gondolok" - mondta az MTI-nek. "Nagyon jól játszottunk, ha ugyanezt a teljesítményt meg tudjuk ismételni Gyöngyösön is, joggal reménykedünk a továbbjutásban."

"A selejtezőtornán rengeteget segítettek nekünk a szurkolók, úgy gondolom, a hangulat megfoghatja ellenfelünket. Az ukránoknál sok a fiatal, elbizonytalaníthatja őket a hangos szurkolás. Ukrajnában messze voltak a nézők a pályától, hiába jöttek ki több ezren, a hatalmas csarnokban alig lehetett hallani őket. Gyöngyösön gyakorlatilag a vonal mögött ülnek a drukkerek."

Kozma szerint nincs értelme az óvatoskodásnak. "Nekik ugrunk az első perctől, nincs más választásunk. Kapott gól nélkül valószínűleg nem tudjuk befejezni a meccset, ha viszont szereznek egyet, akkor nekünk már négyet kell rúgnunk a továbbjutáshoz. Ez csak akkor sikerülhet, ha az első perctől támadunk.

Mivel az ukránoknak remek a védekezésük, és életveszélyesen kontráznak, úgy kell előrerohannunk, hogy hátul ne nyíljunk ki. Kockáztatni fogunk, ebben benne van a vereség is, de hiszünk magunkban, és abban, hogy nem vész kárba a munka, amit elvégeztünk."

A magyar csapat vasárnap délután négykor találkozott Gyöngyösön, Kozma Mihály öt órától edzést tartott. Hétfőn délelőtt tizenegykor, délután fél hatkor és kedden is edz még egyet a válogatott. Az ukránok hétfőn érkeztek Magyarországra, este hétkor a meccs helyszínén, a gyöngyösi sportcsarnokban edzettek.

Ha a magyar csapat a rendes játékidőben 3-1-re győz, 2x5 perc hosszabbítás következik. Ha ekkor sincs döntés, 3-3 büntető jön, és ha ez is eredménytelen, a csapatok tovább lövik a hatosokat az első hibáig. A pótselejtezőre minden jegy elkelt, a sporttelevízió élőben adja a mérkőzést.

A magyar keret

Tóth Gyula, Pallai Gábor, Madarász János, Tóth Szabolcs, Gyurcsányi Zsolt, Lódi Tamás, Szabó Zoltán, Szente Tamás, Baranyai Pál, Nagy István, Trencsényi János, Nagy Gábor, Németh Péter