Árpád
-2 °C
4 °C

Szávay visszavágott Szugijamának is

2008.04.15. 22:11
Szávay ismét nyert, ezúttal nagyobb csatában, mint tegnap. A 2 óra 9 percig tartó meccsen a magyar teniszező már a második olyan ellenfelét győzte le Charlestonban, akitől idén kikapott. Remekül és taktikusan küzdött, 7:5, 3:6, 6:4-re nyert, a legjobb 16 között van.

Az ellen a Szugijama ellen folytatta Szávay a versenyt, akivel az idén egyszer találkozott, és az a randevú nem végződött túl kellemesen. Egy rövidítéssel véget ért első szett után nagyon simán, 6:0-ra kapott ki a másodikban. Ahogy az ukrán Fedak ellen az első körben, úgy a japán ellen a másodikban muszáj volt visszavágni.

Ijesztően kezdett Szávay, pillanatok alatt nullára veszítette el adogatását, majd Szugijama hozta a sajátját. Egymás után háromszor vették el egymás szerváit, Szávay csak 4:3-nál vezetett előszőr a szettben. 5:3-nál játszmalabdája volt, de a japán hárította, sőt saját adogatását hozva egyenlített. Az első szett hetedik breakjét Szávay szerezte meg, ezzel a játszma az övé lett. Több mint 47 perc alatt nyert 7:5-re.

A tizenharmadik játék megint Szugijamáé lett, ismét breakkel, így az ő vezetésével kezdődött az újabb játszma, és minden úgy folytatódott, mint az elsőben, sőt rosszabbul. 0:3-ra álltak, két vesztett adogatással, 2:4 lett aztán, a hat játékból öt volt breakes. Szugijama folytatta jobban, 41 perc alatt 6:3-ra megnyerte a szettet.

Fej-fej mellett haladtak tovább, 2:2-ig mindenki hozta szerváját, aztán 4:4-nél megint egyenlő volt, pedig úgy nézett ki, Szávay a lehető legjobbkor nyeri el ellenfele adogatását, de a japán szívósan küzdött és visszavágott. Szávay utolsó erőtartalékait bevetve ismét elvette a szervát, majd 40-semminél három mérkőzés labdája volt. A másodikat kihasználta, 6:4-re nyert.

Mindkét versenyző rengeteget hibázott, de hatalmasat küzdött. A japán 9 kettős hibát vétett, de majd minden mutatóban 50% körül végeztek ketten. Az utolsó szettben Szávay talán taktikusabb, de ami még ennél is fontosabb, eredményesebb volt. A következő összecsapáson párostársa, az orosz Dinara Szafina lesz az ellenfele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?