Szávay csodálatos, Szafinát is legyőzte

2008.04.17. 20:50
Az 1,34 millió dollár összdíjazású női tenisztornán Szávay Ágnes párosbeli társa, Dinara Szafina ellen folytatta. A tét a negyeddöntőbe kerülés volt. Az első sima szett után hatalamas csatát hozott a második, de újabb sikert, így jöhet a francia Cornet vagy a román Cornea, ők elvben könnyebb ellenfelek lesznek.

Jól kezdődött a mérkőzés, tíz perc alatt Szávay 2:1-es vezetésre tett szert, úgy, hogy rögtön breakkel nyitott. Aztán Szafina magához tért. Ennek ellenére Szávay tartotta előnyét, bár a statisztikai mutatók alapján egyformán produkált a két teniszező. Mindenki hozta saját adogatásait, 4:2-re vezetett Szávay. Feltűnő volt azért, hogy a magyar lány nagy hibaszázalékkal értékesítette első szerváit.

Viszont egy újabb break után már 5:2 volt ide, saját szervát kellett volna hozni az első szetthez. Szávay két játszmalabdát is elrontott, a harmadikat hozta, ezzel a játszmát is, 37 perc alatt 6:2-re nyert.

Rögtön breakkel kezdődött a második is, majd négy újabbal folytatódott. A második szettben Szávay nyerte meg először saját adogatását, ezzel 4:2-re elhúzott. Sokat javult a szervája, a mérkőzés e szakaszában szinte mindenben jobb volt, mint vetélytársa.

Hatodik breakjével 5:2 volt a javára, de az utolsó pontja elnyerésébe úgy belefáradt, hogy nem tudta gyorsan lezárni a meccset, elvesztette saját adogatását, majd Szafina hozta a sajátját. Szoros lett, 5:4-nél megint Szávay adogatott, de megint veszített, az orosz lány egymás után három gémet csinált, egyenlített.

Nagyon izgalmasan alakult a vége. 30-semmiről kapaszkodott vissza Szávay, négy labdamenetet nyerve megint breakelt, győzelemért adogatott. 40-0 után három meccslabdája volt, jól bírta idegekkel, az elsőt be is húzta, így 67 perc alatt a második szettet is megnyerte.

Egy sima első után nagyon nagy csatát hozott a második, 5:2 után úgy nézett ki, könnyű lesz a vége annak is, de Szávay kicsit elfáradt. A magyar lány azonban ismét jelesre vizsgázott küzdeni tudásból. A legfontosabb breakjet is megnyerte, amiből hét volt összesen a meccs alatt, a 6:2, 7:5 teljesen rendben van.. Az elődöntőbe jutásért a francia Cornet és a román Cornea meccsének győztesével találkozik.