Calzaghe felállt a padlóról és győzött

2008.04.20. 13:09
Miután saját súlycsoportjában, nagyközépsúlyban mindenkit elkalapált, eggyel feljebb lépett a walesi Joe Calzaghe. Egyből a félnehézsúly legnagyobb alakjával Bernard Hopkinsszal csapott össze, és pontozással legyőzte Las Vegasban.

Calzaghe már az első menetben padlóra került Las Vegasban, ilyesmi nem nagyon fordult még elő vele pályafutása során, de felállt és összeszedte magát. Fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását, szokása szerint sokkal többet ütött, míg ellenfele leginkább dulakodással és szabálytalanságokkal próbálta megtörni lendületét, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A walesi klasszis végül megosztott pontozással győzött. A mérkőzés végén két bíró a veretlen brit klasszist látta eredményesebbnek (115-112, 116-111), s csak a harmadik ítélte meg úgy, hogy Hopkins volt a jobb (113-114).

Hopkins 54. profi meccsén ötödik kudarcát szenvedte el, a walesi 45. mérkőzésén is megőrizte makulátlan mérlegét.

Kérdés, hogyan folytatja a két ökölvívó, Hopkins immár 43 éves, Calzaghe pedig 36. Utóbbi mindent elért, amit elérhetett, és nemrég úgy nyilatkozott, egy mérkőzése van csak hátra. Ez után a győzelem után kijelenthető: jelenleg súlycsoportoktól függetlenül Calzaghe a világ két legjobb profi ökölvívója közül az egyik. A másik a váltósúlyú Floyd Mayweather.