Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Mire mennek a győriek Görbicz nélkül?

2008.04.20. 07:55
A Gyõri Audi ETO KC nõi kézilabda csapatának az orosz Zvezda Zvenyigorod ellen kell kivívnia a Bajnokok Ligája-döntõbe jutást, Mindezt legjobbja, a sérült Görbicz Anita nélkül. Az első meccs ma lesz, idegenben.

Egy jelentõs sikerélménnyel és a csapat legjobbjának elvesztésével készült a Gyõri Audi ETO KC nõi kézilabda csapata a Zvezda Zvenyigorod elleni Bajnokok Ligája-elõdöntõre.

A csapat a múlt hét végén megnyerte a Magyar Kupát, viszont a 2005-ben a világ legjobbjának választott 127-szeres válogatott Görbicz Anita részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, így biztosan nem játszhat az oroszországi összecsapáson.

Ennél is rosszabb hír, hogy az orvosi vélemények szerint három-öt hetet kell pihennie, így valószínûleg az egy hét múlva esedékes visszavágón sem léphet pályára.

Ennek ellenére, esélyesebbnek számít a magyar együttes, fõleg annak fényében, hogy a visszavágót hazai közönség elõtt vívhatja. A gyõriek eddig itthon veretlenek a bajnokságban, a BL-ben is mindössze kétszer kaptak ki, úgy, hogy akkor már továbbjutottak. Búcsúztatták többek között a román válogatottal szinte azonos összetételű Valceát, a dán Slagelsét pedig oda-vissza megverték.

Az elõdöntõig tavaly is eljutott a gyõri együttes, akkor éppen a Slegelse jutott a fináléba kettõs gyõzelemmel. Két éve a csoportból sem tudott továbblépni a csapat, vigasztalásul a KEK-ben a döntõig menetelt, ahol alulmaradt a Buducnost Podgoricával szemben.

Az EHF Kupában a Dunaferrnek szintén kedvezett a sorsolás, a lehetséges ellenfelek közül papíron a "leggyengébbet", a spanyol Navarrát kapta. Az estellai alakulat a nyolcaddöntõben a Fehérép-Alcoát búcsúztatta. Spanyolországban 27-21-re nyertek a hazaiak, Székesfehérváron 26-26 lett a végeredmény.

A vasárnapi program:

Bajnokok Ligája, elõdöntõ, 1. mérkõzés: Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Gyõri Audi ETO KC 15 ó
EHF Kupa, elõdöntõ, 1. mérkõzés: Dunaferr-Itxako-Navarra (spanyol) 17:30 ó
A visszavágókat egy hét múlva rendezik

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?