Huba
17 °C
33 °C

Mire mennek a győriek Görbicz nélkül?

2008.04.20. 07:55
A Gyõri Audi ETO KC nõi kézilabda csapatának az orosz Zvezda Zvenyigorod ellen kell kivívnia a Bajnokok Ligája-döntõbe jutást, Mindezt legjobbja, a sérült Görbicz Anita nélkül. Az első meccs ma lesz, idegenben.

Egy jelentõs sikerélménnyel és a csapat legjobbjának elvesztésével készült a Gyõri Audi ETO KC nõi kézilabda csapata a Zvezda Zvenyigorod elleni Bajnokok Ligája-elõdöntõre.

A csapat a múlt hét végén megnyerte a Magyar Kupát, viszont a 2005-ben a világ legjobbjának választott 127-szeres válogatott Görbicz Anita részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, így biztosan nem játszhat az oroszországi összecsapáson.

Ennél is rosszabb hír, hogy az orvosi vélemények szerint három-öt hetet kell pihennie, így valószínûleg az egy hét múlva esedékes visszavágón sem léphet pályára.

Ennek ellenére, esélyesebbnek számít a magyar együttes, fõleg annak fényében, hogy a visszavágót hazai közönség elõtt vívhatja. A gyõriek eddig itthon veretlenek a bajnokságban, a BL-ben is mindössze kétszer kaptak ki, úgy, hogy akkor már továbbjutottak. Búcsúztatták többek között a román válogatottal szinte azonos összetételű Valceát, a dán Slagelsét pedig oda-vissza megverték.

Az elõdöntõig tavaly is eljutott a gyõri együttes, akkor éppen a Slegelse jutott a fináléba kettõs gyõzelemmel. Két éve a csoportból sem tudott továbblépni a csapat, vigasztalásul a KEK-ben a döntõig menetelt, ahol alulmaradt a Buducnost Podgoricával szemben.

Az EHF Kupában a Dunaferrnek szintén kedvezett a sorsolás, a lehetséges ellenfelek közül papíron a "leggyengébbet", a spanyol Navarrát kapta. Az estellai alakulat a nyolcaddöntõben a Fehérép-Alcoát búcsúztatta. Spanyolországban 27-21-re nyertek a hazaiak, Székesfehérváron 26-26 lett a végeredmény.

A vasárnapi program:

Bajnokok Ligája, elõdöntõ, 1. mérkõzés: Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Gyõri Audi ETO KC 15 ó
EHF Kupa, elõdöntõ, 1. mérkõzés: Dunaferr-Itxako-Navarra (spanyol) 17:30 ó
A visszavágókat egy hét múlva rendezik