Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyolc nap alatt átfutnak az Alpokon

2008.04.21. 07:57
A táv 300 kilométer, a szintkülönbség 14 200 méter, 8 nap van rá. A szeptemberi Transalpine-Run magyar indulóinak megadott felszerelést kell magukkal vinniük, a csapat tagjai minden reggel közösen rajtolnak, és nem hagyhatják el egymást.

A Transalpine-Runt 2008-ban augusztus 30. és szeptember 6. között rendezik. A versenyzők észak-déli irányban, Németországon, Ausztrián és Olaszországon keresztül 8 nap alatt szelik át az Alpokat. A táv 300 kilométer, a szintkülönbség 14 200 méter.

A futók minden reggel közösen rajtolnak, hogy az aznapra kijelölt szakaszt teljesítsék. Az egyes napokon elért eredményeket külön-külön is értékelik, de a végeredményt a 8 napon át futott idők összesítése adja. A versenyen kizárólag kétfős csapatok vehetnek részt (csak férfi, csak női, vegyes és master kategóriában), amelynek tagjai szigorúan együtt kell, hogy fussanak, hiszen ez páros csapatverseny.

A futást nehezíti, hogy a csapatoknak megadott felszerelést (elsősegélycsomag, vízhatlan ruha, mentőfólia) kell magukkal vinniük.

Első magyar párosként 2006-ban Tengerdi Zita és Virág Viktor teljesítette a távot, a második helyen értek célba. Virág idén újra nekivág az Alpoknak, ezúttal párjával, Prokopp Erzsébettel. A verseny teljesítése fizikai állóképességet és csapatmunkát követel. Az összeszokottság, egymás segítése és az okos taktika megválasztása döntő a nyolc nap alatt.

A 27 éves Prokopp Erzsébet tapasztalt futó, triatlonista és hegyikerékpáros, a 2006-os Ironman országos bajnokság harmadik helyezettje. Ugyanebben az évben a hegyikerékpár cross-country szakágában középtávon országos bajnok lett. Informatikus, programozóként dolgozik.

Virág Viktor négy éve, tizenhét év sziklamászás után kezdett el futni, 2006-ban nyolcadik lett az Ironman országos bajnokságon, civilben egy hegymászótechnikával foglalkozó cég vezetője.

A verseny várható költségei 800 000 forintot tesznek ki, ebből a nevezési díj 300 000 forint, az utazási költség 100 000 forint, a szállásköltség 200 000 forint, az étkezés 100 000 forint, a felszerelés 100 000 forint.