Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Legyőzte a férfiakat az autóversenyzőnő

2008.04.21. 13:03
Megnyerte az IRL Indycar amerikai autóverseny-sorozat japán futamát a hét végén Danica Patrick, és az első nő lett, aki pályaversenyen férfiak között tudott győzni.

Először nyert nő zárt pályás autóversenyt világhírű sorozatban: Danica Patrick az IRL Indycar bajnokság japán futamán nyert a hét végén.

A 26 éves pilótanő a 200 körös verseny 198. körében vette át a vezetést a motegi oválpályán, amikor hat előtte haladó ellenfelének tankolnia kellett, a hetediket pedig megelőzte.

A futam háromnegyedénél, sárga zászlós periódusnál Patrick, a korábbi bajnok Helio Castro-Neves és egy harmadik társuk kiállt üzemanyagért, a többiek a pályán maradtak, abban reménykedve, a hátralévő közel ötven fordulóban lesz legalább egy biztonsági autós rész, amikor időveszteség nélkül lehet újratölteni.

Danica Patrick első győzelme, galéria

Pechjükre és Patrick szerencséjére nem lett, a mezőnynek zöld zászló alatt kellett néhány körrel a cél előtt a depóba hajtania. A bajnokság egyetlen nő résztvevője spórolt a legjobban a benzinnel, többen kiálltak előle, a lelassító, kevésbé gazdaságosan fogyasztó Castro-Nevest pedig leelőzte.

Ötvenedik IRL-nagydíján győzött először Patrick, az Andretti-Green Racing istálló tagja, akinek korábban a hetedik volt a legjobb helyezése, és háromszor szerezte meg az első rajtkockát.

Másodikként az exbajnok Castro-Neves, harmadikként Dan Wheldon ért célba.

Patrick a gyorsulási bajnok Shirley Mulroney, a ralis Michelle Muton és a dakaros Jutta Kleinschmidt után a negyedik nő, aki le tudta győzni a férfiakat komoly autóversenyen.