Kaló Dénes: Ez nem szerencse volt

2008.04.22. 10:45
Kaló Dénes bróker második lett a monte-carlói pókerversenyen, ezzel 1 179 000 eurót, bő 300 millió forintot nyert. A leggazdagabb magyar pókerjátékos napokon belül átveszi a nyereményt, de csak egyetlen luxusberuházást tervez: lecseréli balatoni vitorlását. Van barátnője, a gyúrást unja, sokat teniszezik, soha nem lesz profi pókerjátékos.

Kaló Dénes második lett a PokerStars European Poker Tour negyedik szezonjának monte-carlói döntőjében. Kaló négy nap játék után a hatodik helyen jutott a döntő asztalra, a tét 2 millió euró volt. A fináléban a második helyet szerezte meg, nyereménye 1 179 000 euró, azaz bő háromszázmillió forint lett.

Kaló három éve pókerezik, elsősorban élőben. Nem hivatásos, egy brókercégnél dolgozik, a Cashline Értékpapír Zrt.-nél a határidős üzletág irányítója és a cég kisebbségi tulajdonosa. Eddigi legnagyobb eredménye ugyanezen versenysorozat tavaly októberi, badeni fordulójának második helyezése volt, amivel akkor 375 000 eurót kasszírozott.

Kaló az Indexnek elmondta, a verseny miatt a múlt héten szabadságot vett ki, de hétfőn már munkába állt. A monte-carlói versenyre 10 600 euró volt a nevezési díj, de ő a döntőt felvezető szatelitversenyek egyikén második lett, így megúszta 6000 euróból. Az ötnapos tornán átlagosan napi 13 órán át játszottak, délután egytől hajnali kettőig-háromig. Másfél óránként járt tíz perc pauza, kaptak egyórányi vacsoraszünetet is.

A nyereményt tudomása szerint napokon belül folyósítják, de az összeg nem módosítja életvitelét: a pénzt tőzsdére viszi és vállalkozásokba fekteti. Szabadsága még bőven van, de augusztusig várhatóan nem indul újabb pókerversenyen, akkor kezdődik Barcelonában az EPT következő szériája. Kaló szerint egyértelműen ez a legrangosabb európai pókerverseny, 95 százalékban profik indulnak rajta.

Kaló Dénes autodidakta módon tanulta a játékot, gyerekként a nagyszüleivel és az édesapjával römizett, ultizott és pókerezett, három éve játszik Texas Hold'em pókert. Ezzel a nyereménnyel egyértelműen ő a legjobban kereső és a legjobb magyar pókeres, szerinte "erre már nem mondhatják, hogy szerencse volt".

Van barátnője, szeret vitorlázni; a nyereményből egyetlen luxusberuházást tervez, le akarja cserélni balatoni vitorlását. Utazni a munka és az időhiány miatt nem tud, az edzőtermet unja, de sokat teniszezik, ezt a sportot egykor versenyszerűen űzte.

Nem lesz profi játékos, továbbra is szigorúan hobbiként kezeli a pókert, ami nem mehet a munka rovására. Ezt a főnöke is nagyon értékeli, a sok munka mellett heti kétszer öt-hat órát pókerezik, míg a profik napi 12 órát gyakorolnak.