Ágnes
-5 °C
2 °C

Gyújtogatással ünnepeltek Montrealban

2008.04.22. 15:07
A Montreal Canadiens összesítésben 4-3-ra legyőzte a Boston Bruinst az NHL rájátszásában, a hétfői utolsó meccsen 5-0-ra győztek a kanadaiak. A helyi szurkolók a rendőrautókon vezették le a felgyülemlett feszültséget, a hatóság több embert őrizetbe vett, személyi sérülés nem történt.

A Montreal Canadiens 5-0-ra verte a Boston Bruinst az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL legutóbbi játéknapján, ezzel 4-3-ra nyerte a párharcot, így bejutott az elődöntőbe a Keleti főcsoportban. A telt ház, 21 273 montreali néző előtt zajló mindent eldöntő hetedik meccs nem sok izgalmat tartogatott.

Az első harmadban még aktívabb volt a Bruins, de gólt ütnie nem sikerült, míg a Canadiens egyszer betalált. A folytatásban már sokkal jobban játszott a Montreal, amely a második és a harmadik harmadban is két-két gólt szerzett és biztosan győzött.

A találkozó hőse a hazai kapus, a mindössze 20 éves Carey Price volt, aki 25 lövést védett.

A továbbjutást ünneplő montreali szurkolók a meccs helyszínétől néhány háztömbnyire három rendőrautót felgyújtottak, a vandál akciót a helyi LCN televíziós csatorna helikopterről rögzítette, a rendőrség később hivatalosan is megerősítette a történteket.

"Legalább három autónkat gyújtották fel, több embert őrizetbe vettünk, személyi sérülés nem történt" - kommentálta az eseményeket röviden Annie Lemieux, a város rendőrkapitányságának szóvivője.

A helikopterről rögzített felvételen jól látszik, ahogy a tömeg nekiesik az első járőrautónak, majd egy sarokkal odébb összerugdossák a másik rendőrkocsit is.

Az LCN felvétele

A másik felvétel egy amatőr videó, ezen tisztán látszik a lángoló fehér járőrautó, kicsit később feltűnik egy erősen megrongált rendőrségi jármű is.

Amatőr felvétel az utcai harcokról

A Montreal és a Boston szurkolótábora régóta ki nem állhatja egymást. Mind a két csapat tagja volt az "Original Six"-nek, azaz a ligát alapító hat csapatnak, ezek a szurkolótáborok hagyományosan gyűlölik egymást; ráadásul az egyik klub kanadai, a másik amerikai, ami újabb feszültségforrást jelent.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!