Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyújtogatással ünnepeltek Montrealban

2008.04.22. 15:07
A Montreal Canadiens összesítésben 4-3-ra legyőzte a Boston Bruinst az NHL rájátszásában, a hétfői utolsó meccsen 5-0-ra győztek a kanadaiak. A helyi szurkolók a rendőrautókon vezették le a felgyülemlett feszültséget, a hatóság több embert őrizetbe vett, személyi sérülés nem történt.

A Montreal Canadiens 5-0-ra verte a Boston Bruinst az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL legutóbbi játéknapján, ezzel 4-3-ra nyerte a párharcot, így bejutott az elődöntőbe a Keleti főcsoportban. A telt ház, 21 273 montreali néző előtt zajló mindent eldöntő hetedik meccs nem sok izgalmat tartogatott.

Az első harmadban még aktívabb volt a Bruins, de gólt ütnie nem sikerült, míg a Canadiens egyszer betalált. A folytatásban már sokkal jobban játszott a Montreal, amely a második és a harmadik harmadban is két-két gólt szerzett és biztosan győzött.

A találkozó hőse a hazai kapus, a mindössze 20 éves Carey Price volt, aki 25 lövést védett.

A továbbjutást ünneplő montreali szurkolók a meccs helyszínétől néhány háztömbnyire három rendőrautót felgyújtottak, a vandál akciót a helyi LCN televíziós csatorna helikopterről rögzítette, a rendőrség később hivatalosan is megerősítette a történteket.

"Legalább három autónkat gyújtották fel, több embert őrizetbe vettünk, személyi sérülés nem történt" - kommentálta az eseményeket röviden Annie Lemieux, a város rendőrkapitányságának szóvivője.

A helikopterről rögzített felvételen jól látszik, ahogy a tömeg nekiesik az első járőrautónak, majd egy sarokkal odébb összerugdossák a másik rendőrkocsit is.

Az LCN felvétele

A másik felvétel egy amatőr videó, ezen tisztán látszik a lángoló fehér járőrautó, kicsit később feltűnik egy erősen megrongált rendőrségi jármű is.

Amatőr felvétel az utcai harcokról

A Montreal és a Boston szurkolótábora régóta ki nem állhatja egymást. Mind a két csapat tagja volt az "Original Six"-nek, azaz a ligát alapító hat csapatnak, ezek a szurkolótáborok hagyományosan gyűlölik egymást; ráadásul az egyik klub kanadai, a másik amerikai, ami újabb feszültségforrást jelent.