Szávay Budapesten is megmutatja, mit tud

2008.04.23. 12:14
A legjobban jegyzett magyar teniszező, Szávay Ágnes a két nyári Grand Slam-torna előtt még két versenyen vesz részt: Berlinben és Rómában játszik. Júliusban itthon is láthatjuk őt a Római parti salakon.

A legutóbbi két versenyén a legjobb nyolc közé került Szávay Ágnes élete legjobb pozícióját érte el a világranglistán, a tizenharmadik helyre lépett előre. A tizenkilenc éves játékos pár órát töltött Magyarországon, utána tovább utazott Münchenbe, és a Federation Kupa elődöntői miatti szünetet kihasználva átmeneti edzőtáborba vonult edzőjével, Kuhárszky Zoltánnal.

Szávay Ágnes

Münchenben erősítő gyakorlatok mellett labdás edzéseket is végeznek, és kedden kijelölték, hogy július közepéig melyik tornákon áll rajthoz a versenyző.

A május eleji berlini tornára beadták a nevezését - vélhetően ezt el is fogadják -, utána Rómában is részt vesz egy szintén salakos és szintén egymillió dollár feletti díjazású tornán, és ha ezeken jól szerepel, könnyen megőrizheti helyezését a rangsorban.

Mindez azt is jelentené, hogy a két nyári Grand Slam-tornán - Párizsban és Wimbledonban - a tizenharmadik kiemelt is lehetne. Tavaly mindkét helyszínen a selejtezőből indulva a második fordulóig jutott, ehhez most egy meccset kell nyernie, egy papíron gyengébb ellenféllel szemben.

Szávay lelkileg felszabadult, miután azoknak vágott vissza, akiktől az elmúlt hónapokban váratlan vereségeket szenvedett. Segítői arra emlékeztettek, a revánsokban közrejátszott az is, hogy salakon mérkőztek meg, mert mégiscsak ezen a felületen érzi legjobban magát.

A két nagy torna után, július 7-étől a Római-parton láthatjuk a tervek szerint, és alighanem a 175 ezer dollár összdíjazású torna első kiemeltje lesz. Magyar teniszező ilyen pozícióban még sosem volt Budapesten.