Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Szerb oktatott horvátot a szupertornán

2008.04.23. 07:47
Befejezték az első fordulót és a másodikat is elkezdték Monte-Carlóban, a 2,27 millió dolláros összdíjazású férfi tenisztornán. Minden kiemelt továbbjutott. Két selejtezőből érkezett játékos már a második fordulóban van. Az egykori világelső Szafin is győzelemmel kezdett.

Elsősorban a spanyol Ramirez Hildago és az olasz Simone Bolelli nevét kell kiemelni. Mindkét játékos a selejtezőből érkezett, és győzelmükkel már a második fordulóban vannak. Bolelli a nála 30 hellyel jobb argentin Chela ellen győzőtt. Nagyobb sikernek könyvelhető el a spanyol Ruben Ramirez Hidlago sikere. A spanyol játékos csak a 137. és azt a francia Gilles Simont győzte le, aki a 33. helyen áll. A két versenyző már harmadszor játszott egymás ellen, mind a hármat idén, és a spanyol immár 2-1-re vezet.

Az egykor a legjobb tízben is szerepelt Ljubicic Kuerten legyőzése után Djokovicssal mérkőzött, a szerb magabiztosan verte a szebb napokat is megélt horvátot, aki vereségével csúszik visszafelé. Djokovics a Volandrit verő Andy Murray ellen folytatja.

A mai napon a legjobbak is pályára lépnek. Az elsző számú kiemelt Roger Federer a már emlegetett Ramirez Hidalgo ellen kezd. A második Rafael Nadal ellenfele a horvát Ancic lesz, a harmadik Djokovicsról már beszéltünk, a negyedik Davigyenko a szintén szóba hozott Bolelli ellen játszik.

Egy magyar vonatkozású hír a végére. Jól kezdett Balázs Attila a törökországi Antalyaban zajló, 10 ezer dolláros challenge-tornán. A világranglistán 652. helyen álló magyar az első fordulóban két játszmában 6:3, 6:0-ra verte a török Ergün Zorlut. Párosban viszont kikapott az első fordulóban a szintén török Tuna Altuna oldalán a belga, francia de Fays, Roche kettőstől, 6:4, 3:6, 4-10 arányban.

Eredmények:

Masters Series Monte-Carlo (2,27 millió dollár), Férfi egyes, 1. forduló: Almagro (spanyol)-Lisnard (francia) 6:4, 6:4, Ramirez Hidalgo (spanyol)-Simon (francia) 6:1, 6:1, Seppi (olasz)-Calleri (argentin) 6-4, 6-3, Monaco (11., argentin)-Li (dél-koreai) 6:0, 7:5, Karlovic (15., horvát)-Grosjean (francia) 4:6, 6:4, 4:1-nél Grosjean feladta, Szafin (orosz)-Malisse (belga) 6:3, 6:2, Nieminen (finn)-Gicquel (francia) 6:0, 6:4, Bolelli (olasz)-Chela (argentin) 6:2, 6:2, Andrejev (orosz)-Turszunov (orosz) 7:5, 6:3, Robredo (spanyol)-Wawrinka (svájci) 6:4, 7:5. 2. forduló: Djokovics (3., szerb.)-Ljubicic (horvát) 6:3, 6:3, Murray (4., brit)-Volandri (olasz) 6:4, 6:1.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?