Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Roger Federer felállt a salakról és nyert

2008.04.24. 07:33
Hihetetlen helyzetből hozta vissza a meccset Roger Federer a 2,27 millió euró összdíjazású monte-carlói férfi tenisztorna második fordulójában, a mestersorozat harmadik versenyén. Két kiemelt is kiesett, mindkettő azért, mert feladta a küzdelmet. Davigyenko is megszenvedett a sikerért, Nadal viszont könnyedén verte a szebb napokat is megélt horvát óriást.

Legutóbbi írásunkban két, a kvalifikációból felkerült versenyzőt méltattunk. Az olasz Bolellinek és a spanyol Ramirez Hidalgónak nem kisebb ellenfél jutott a második körben, mint a világ első és negyedik legjobb játékosa. Bolelli az első partiban még simán kikapott Davigyenkótól, de a másodikban nagyon megszorongatta az oroszt, csak rövidítésben dőlt el a meccs.

Amit Roger Federer átélt, arra viszont régen volt példa. Simán, 6:1-re nyerte az első játszmát, majd majdnem ilyen simán, 6:3-ra elveszítette a másodikat. A döntő szettben 5:1 volt a spanyol Ramirez Hidalgo javára, aki kezében érezte a meccset, ezét könnyelműsködni kezdett. 5:2-nél és 5:4-nél is elbukta a saját adogatását. Federer 6:5-ös vezetése után azonban nyerte, így a rövidítés jöhetett. Nagyon valószínű, hogy a spanyol lelkiekben összetört, mert simán elbukta a tie-breaket, Federer a sírból hozta vissza a meccset.

A svájci 55 ki nem kényszerített hibát vétett a több mint 2 órás csatában. A szezonban legkeservesebb győzelmét aratta. A találkozó után be is vallotta, kicsit lassú volt, de még idejében sikerült összekapnia magát. A 30 esztendős spanyol eddig 15 meccset játszot top 10-es játékosokkal, és csak 3-szor nyert. Ez lehetett volna a legfényesebb győzelme, ha kicsit jobban összpontosít a megfelelő pillanatokban.

Nadalnak mindössze 76 percre volt szüksége, hogy elintézze a horvát Ancicot. A spanyolnak ez volt a 21. mérkőzése Monte-Carlóban és eddig mindössze egyszer kapott ki, még 2003-ban, Guillermo Coriától.

A következő körben Federer a francia Monfils ellen folytatja, Nadal honfitársa, Ferrero ellen játszik. Djokovics Andy Murrayjel, Davigyenko a német Kohlschreiberrel játszik.

Véget ért az Antalyában zajló, 10 ezer dolláros tornán a magyar Balázs Attila szereplése. A második körben az 5. kiemelt francia Jonathan Eysserickel találkozott, két játszmában (6:4, 6:1) kikapott. A francia majdnem 180 hellyel jobb, mint a magyar. Balázs Attila egy ranglistaponttal növelte eddigi 28 egységét.

Eredmények:

Masters Series, Monte-Carlo (2,27 millió dollár), Férfi egyes, 2. forduló: Nadal (2., spanyol)-Ancic (horvát) 6:0, 6:3, Nalbandian (6., argentin)-O. Rochus (belga) 6:4, 6:3, Gasquet (7., francia)-Vliegen (belga) 6:1, 6:2, Almagro (spanyol)- Monaco (11., argentin) 6:2, 3:0-nál Monaco feladta, Andrejev (orosz)-Juzsnij (8., orosz) 6:3-nál Juzsnij feladta, Ferrero (13., spanyol)-Nieminen (finn) 6:3, 6:3, Querrey (amerikai)-Seppi (olasz) 6:1, 7:5, Federer (1., svájci)-Ramirez Hidalgo (spanyol) 6:1, 3:6, 7:6, Davigyenko (4., orosz)-Bolelli (olasz) 6:2, 7:6, Ferrer (5., spanyol)-Szafin (orosz) 6:2, 6:3, Monfils (francia)-Karlovic (15., horvát) 7:6, 6:1, Kohlschreiber (16., német)-Kiefer (német) 6:2, 6:4, Tipszarevics (szerb)-Lapentti (ecuadori) 5:7, 7:6, 6:4, Robredo (12., spanyol)-Söderling (svéd) 6:4, 7:6.