Balzsay kiütéssel védte meg az övét

2008.04.26. 20:28
A drezdai gálán az Universum Box-Promotion nagyközépsúlyú bokszolója végig fölényben volt Mantas Tarvydas ellen, a mérkőzésvezető a tizedik menetben kétszer is számolt a litvánra, majd beszüntette az egyoldalú küzdelmet. Balzsay 18. meccsén tizenharmadszor győzött idő előtt.

Balzsay Károly a drezdai profi gálán a tizedik menetben technikai kiütéssel nyert a litván Mantas Tarvydas ellen, ezzel első alkalommal védte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú interkontinentális címét.

A helyi beszámolók szerint az övet tavaly októberben ugyanitt, Drezdában megszerző magyar öklöző a mérkőzés elejétől jobban bokszolt 21 éves riválisánál, fölénye menetről menetre nőtt. Balzsay a 10. menetig is biztosan vezetett, ám ekkor döntésre vitte a dolgot, rohamaival Tarvydas nem tudott mit kezdeni, s a mérkőzésvezető előbb kétszer is számolt rá, majd végül beszüntette az egyoldalú küzdelmet.

A 28 éves magyar ökölvívó ezzel továbbra is hibátlan a profik között, ez volt a 18. győzelme, s a 13., melyet idő előtt fejezett be.

A drezdai gála fő mérkőzését Erdei Zsolt vívja az amerikai DeAndrey Abronnal a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címéért. Erdei előtt Bedák Zsolt a mexikói Jorge Cardenas ellen lép szorítóba egy felhozó mérkőzésen.