Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagyon megverte a Veszprém a Szegedet

2008.04.26. 19:22
A bajnoki döntő első mérkőzésén a hazai csapat tükörsimán, 32-24-re verte a bajnoki címvédő Szegedet. Az MKB 1-0-ra vezet a három nyert meccsig tartó összecsapáson. Balhé, pofozkodás most nem volt, mint egy hete, a kupadöntő után.

A házigazda Veszprém simán, 15-9-es félidő után 32-24-re nyert a címvédő Szeged ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjének első mérkőzésén. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Veszprém javára.

Fegyelmezett védekezéssel nyitott mindkét csapat, de - a múlt vasárnapi, botrányos Magyar Kupa-döntőn történtek után - a keménység ezúttal nem lépte át a sportszerűség határát. Igaz, néhány "odaszólás" azért akadt.

Eleinte alig esett gól, majd a KEK-döntő előtt álló hazaiak magukra találtak és fokozatosan elhúztak. Negyedóra után 7-3 volt az állás, a címvédő, friss MK-győztes Tisza-partiaktól csak Andjelkovic volt eredményes. Amint a Veszprém kivédekezett egy emberhátrányt, újabb rohamokra indult, és a jól védő Pericnek is köszönhetően tovább nőtt a különbség (12-7). A vendégeknek csak fellángolásaik voltak, próbálkozásaik nem jelentettek állandó veszélyt a kapura.

A fordulás után lendületben maradt a hazai gárda, a 33. percben 17-9, a 40. percben pedig már 22-12 volt az állás. Ezzel el is dőlt a csata. A két rivális már a cseresorát is szerepeltette.

A Veszprémre a bajnoki döntő közepette egy másik feladat is vár: egy hét múlva a KEK-finálé első meccsén fogadja Buday Dániel együttesét, a német Rhein-Neckar Löwent, aztán május 6-án következhet a döntő második felvonása, Szegeden.