Nagyon megverte a Veszprém a Szegedet

2008.04.26. 19:22
A bajnoki döntő első mérkőzésén a hazai csapat tükörsimán, 32-24-re verte a bajnoki címvédő Szegedet. Az MKB 1-0-ra vezet a három nyert meccsig tartó összecsapáson. Balhé, pofozkodás most nem volt, mint egy hete, a kupadöntő után.

A házigazda Veszprém simán, 15-9-es félidő után 32-24-re nyert a címvédő Szeged ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjének első mérkőzésén. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Veszprém javára.

Fegyelmezett védekezéssel nyitott mindkét csapat, de - a múlt vasárnapi, botrányos Magyar Kupa-döntőn történtek után - a keménység ezúttal nem lépte át a sportszerűség határát. Igaz, néhány "odaszólás" azért akadt.

Eleinte alig esett gól, majd a KEK-döntő előtt álló hazaiak magukra találtak és fokozatosan elhúztak. Negyedóra után 7-3 volt az állás, a címvédő, friss MK-győztes Tisza-partiaktól csak Andjelkovic volt eredményes. Amint a Veszprém kivédekezett egy emberhátrányt, újabb rohamokra indult, és a jól védő Pericnek is köszönhetően tovább nőtt a különbség (12-7). A vendégeknek csak fellángolásaik voltak, próbálkozásaik nem jelentettek állandó veszélyt a kapura.

A fordulás után lendületben maradt a hazai gárda, a 33. percben 17-9, a 40. percben pedig már 22-12 volt az állás. Ezzel el is dőlt a csata. A két rivális már a cseresorát is szerepeltette.

A Veszprémre a bajnoki döntő közepette egy másik feladat is vár: egy hét múlva a KEK-finálé első meccsén fogadja Buday Dániel együttesét, a német Rhein-Neckar Löwent, aztán május 6-án következhet a döntő második felvonása, Szegeden.