Érik a szuperdöntő Monte-Carlóban

2008.04.26. 09:42
Az első négy kiemelt tagja a Monte-Carlóban zajló, 2,27 millió dollár összdíjazású tenisztorna elődöntőjének. Csak Federer és Davigyenko kényszerült háromszettes meccsre, Djokovics és Nadal simán ment tovább.

Idáig egyszer fordult csak elő az ATP Masters Series-ek történetében, hogy a négy legjobb csatázzon a döntőért: 1999-ben, Cincinattiben jutott a legjobb négy közé a négy kiemelt, Pete Sampras, Patrick Rafter, Andre Agassi és Jevgenyij Kafelnyikov.

Monte-Carlóban Roger Federer Nalbandiannal játszott a negyeddöntőben, és megint beragadt a rajtnál, az első játszmát az argentin nyerte ellene. 5-5-ig mindenki hozta a saját adogatását, majd már semmi-40 volt. Ekkor Nalbandian (először) elvette a svájci világelső adogatását, majd hozta a sajátját és ezzel az első szettet. A második kettő már sima volt, Federer a tőle megszokott módon adogatott és játszott, kétszer is 6:2 lett a vége.

Az elődöntőben Federer Djokoviccsal, míg Davigyenko Nadallal találkozik. Federer kettejük összesítésében 5-2-re vezet Djokovics ellen. Idén az Australian Openen találkoztak, de akkor Djokovics nyert. A szerb másik sikerét tavaly, a kanadai Masters Series döntőjében aratta. Mindkét meccsen három szettben dőlt el a csata, igaz, az Australian Openen így nyert 3-0-ra Djokovics.

A Davigyenko-Nadal párharcban a spanyol áll eddig jobban. Ez lesz a negyedik összecsapásuk és eddig 2-1 Nadal javára. Idén Maimiban az orosz versenyző nyert. Salakon természetesen Nadal, aki az egész torna legnagyobb esélyese.

Érik a szuperdöntő, tavaly is Nadal és Federer vívta. A spanyol legutóbb 6:4, 6:4-re nyert a fináléban.

Eredmények:

Masters Series Monte-Carlo (2,27 millió dollár), férfi egyes, negyeddöntő: Djokovics (3., szerb)-Querrey (amerikai) 6:4, 6:0, Federer (1., svájci)-Nalbandian (6., argentin) 5:7, 6:2, 6:2, Nadal (2., spanyol)-Ferrer (5., spanyol) 6:1, 7:5, Davigyenko (orosz, 4.)-Andrejev (orosz) 6:3, 4:6, 7:5.