Rafael Nadalt salakon nem lehet legyőzni

2008.04.26. 21:23
A szervezők álma valóra vált. Roger Federer és Rafel Nadal vívhatja a 2,27 millió eurós monte-carlói torna döntőjét. Federer nem játszotta végig elődöntőjét, mert Djokovics feladta. Nadal viszont simán nyert.

Roger Federer a szerb Novak Djokovics ellen lépett pályára a legjobb négy között, megnyerte az első szettet, majd riválisa a második játszma derekán sérülés miatt feladni kényszerült a találkozót.

A monacói salakpályás viadal a Masters Series harmadik állomása. A döntőző Federer és Nadal eddig 14-szer találkozott egymással, a spanyol vezet 8-6-ra.

Federer saját bevallása szerint örül, hogy salakon döntőzhet Nadal ellen. A svájci azt fejtegette, végre meg akarja mutatni a világ legjobb salakjátékosának, ki is a legnagyobb. Federer a hamburgi tornát idézte fel, és arra emlékeztetett, képes arra, hogy salakon is győzzön.

Djokovics elmondta, szerda óta nem érezte jól magát. Torokgyulladással bajlódott, ez teljesen elvette az erejét. Elnézést kért a szurkolóitól, és azt ígérte, kárpotólni fog mindenkit.

Eredmények:

Masters Series Monte-Carlo (2,27 millió dollár), Férfi egyes, Elődöntő: Federer (1., svájci)-Djokovics (3., szerb) 6:3, 3:2-nél Djokovics feladta, Nadal (2., spanyol)-Davigyenko (4., orosz) 6:3, 6:2,