Játékvezetőt akartak verni Fehérváron

2008.05.01. 12:04
Nemcsak a mérkőzést veszítette el az Albacomp a paksi Atomerőmű elleni kosárlabda-negyeddöntő első mérkőzésén, hanem valószínűleg a szurkolóit is. Óriási botránnyal ért véget a három sikerig tartó párharc első felvonása.

A hazai szurkolók a nagyszünettől kezdve kórusban gyalázták a játékvezetőket. A lefújást követően dobálni kezdték, sőt megpróbálták megütni a Vígh, Bodnár, Kapitány bírótriót, akiket a biztonsági emberek menekítettek az öltözőbe.

Végre rájátszás

Szurkolói fórumokon arról beszéltek a hazai drukkerek, hogy két nagyon sok hibával játszó csapat mérkőzése volt a tegnapi. Ha az Albacomp jobban összpontosít, néhány ponttal nyerni tudta volna a meccset. A találkozó ott ment el - így az Albacomp drukkerek -, hogy a játékvezetői hármas kétes itéleteknél rendre a Paksot hozta előnybe, és ezzel a vendégek élni tudtak. Ez bőszítette fel a hazaiakat, akik végül mindent a pályára dobtak, ami a kezük ügyébe került, és a végén megtámadták a bírókat is, akiket úgy kellett kimenekíteni a pályáról.

A Paks.hu a következőképp számol be az eseményekről: "Megkezdődtek a rájátszás, a playoff küzdelmei. Az első találkozót Székesfehérváron játszottuk. Nem ismeretlen helyzet. A két csapat rendszeresen szembe kerül egymással a véghajrában. A találkozó végig nagyon szoros eredményt hozott. Mivel azonban a házigazdák egyetlen negyedet sem nyertek, ezért a végső győzelem megszerzése sem lehetett vita tárgya."

Nem így gondolta ezt a helyi szurkoló gárda. Már a második félidő kezdetétől a játékvezetőket tették felelőssé az eredmény alakulásáért. A végső fordulat akkor következett be, amikor a Paksnak 68-68-as állás után sikerült tízpontos előnyt szereznie, egy 15-5-ös szériával. Ezt megelőzően a vendéglátóknak még sikerült felzárkózniuk, néha vezettek is, de ezt az előnyt már nem tudták ledolgozni.

Azt még nem tudni, hogy az illetékes testületek mikor foglalkoznak a botránnyal, így azt sem, milyen következményekkel járnak majd a történtek.