Ötödik lett Talmácsi az első időmérőn

2008.05.02. 19:39
Talmácsi Gábor ötödik lett a 125 kcm-es géposztály első időmérő edzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság negyedik futamán, Sanghajban, a Kínai Nagydíjon. Az utolsó körében rontott, így többen megelőzték, de a javulás már érezhető.

A világbajnoki címvédő magyar motorost a német Stefan Bradl, a brit Bradley Smith, a spanyol Nicolas Terol és a pontversenyben vezető olasz Simone Corsi előzte meg a pénteki nyitányon.

Érezhető volt a javulás Talmácsi motorján, többek között ez annak köszönhető, hogy új futómű-mérnöke van, Massimo Branchini személyében. Elég meleg van Sanghajban, 27-28 celsius fok körüli hőmérsékletet mérnek. Talmácsi a szabadedzésen a 3., az első időmérőn az. 5. lett.

A kezdést követően, 23 perccel a vége előtt Talmácsi a hatodik helyen állt, Bradley Smith vezett, de a német Bradl hamar megelőzte. 5 perccel később Talmácsi két helyet csúszott vissza, Terol, Gadea, Corsi volt az első három sorrendje. Újabb öt perc múlva Di Meglio zárkozott a harmadik helyre, Talmácsi csúszott vissza. Három perccel a leintés előtt már Talmácsi vezetett, Gadea állt mögötte, bukását követően Smith tartalék motorral jött fel a harmadik helyre. Egy perccel a vége előtt Talmácsi ront, Bradl, Smith is Corsi is megelőzi, Terol pedig feljött a harmadik helyre.

Talmácsi Gábor is felszabadultabban nyiltakozott saját honlapján, a talma.hu-n: "Jobb a motor a féktávokon, és ahányszor kimentem a boxutcába mindig egy kicsit javult. Motivál, hogy a korábbiakkal ellentétben nem topogunk egyhelyben, hanem folyamatosan fejlődünk. A versenygép eleje még mindig csúszkál egy kicsit. Háromszor is eséshatáron voltam az időmérő során, de szerencsére mindháromszor kivédtem. Nem rossz az ötödik hely, de ennél még lehetett volna jobb is, ha a leggyorsabb körömben, a célegyenesre ráforduló kanyarban nem csúszik ki az Apriliám. Így a következő köröm is odalett.

A 250-es kategóriában a spanyol Alvaro Bautista volt a leggyorsabb, Tóth Imre a huszadik időt érte el.

125 kcm, 1. időmérő:

1. Stefan Bradl (német, Aprilia) 2:13.218 perc 2. Bradley Smith (brit, Aprilia) 2:13.275 3. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 2:13.279 4. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 2:13.404 5. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:13.445 6. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 2:13.574.