Oscar De La Hoya bedarálta Forbest

2008.05.04. 12:28
A hat súlycsoportban is világbajnok amerikai visszavonulása előtti búcsúturnéjának első állomásán simán megverte Steve Forbest. A következő, szeptemberi meccs ennél keményebb lesz, Floyd Mayweather ellen ennyi nem elég.

A korábban hat súlykategóriában is világbajnoki címet szerzett 35 éves amerikai-mexikói bokszoló, Oscar De La Hoya vasárnapra virradóra megkezdte három mérkőzésből álló búcsúkörútját. De La Hoya nyolc év után tért vissza bokszolni Los Angelesbe, minden idők egyik legjobb amerikai ökölvívója a búcsúturné első állomásán az egykori nagypehelysúlyú világbajnok, Steve Forbes ellen lépett ringbe, váltósúlyban.

Oscar De La Hoya

A meccs előtt szokásos hecckampányban De La Hoya kijelentette, hogy kiüti ellenfelét, Forbes - aki eddig sosem volt padlón, öt vereségét pontozással szenvedte el - szerint "Oscar rádöbben majd, hogy nem tud bedarálni". Nem így lett.

De La Hoya tavaly szeptember óta nem bokszolt, ennek ellenére a meccs viszonylag egyoldalú, de végig látványos, sok ütéssel tarkított küzdelmet hozott. Hoya gyakorlatilag (az ötödik menettől eltekintve) végig a kezében tartotta az irányítást, de látványos fölénybe csak pillanatokra sikerült kerülnie, mivel a gyors és technikás Forbes nagyon ügyelt a védekezésre, írja a monokli.com.

A 12 menet után nem lehetett kérdéses, hogy Hoya fölényes pontozásos sikert arat (119-109, 119-109, 120-108), Forbesnak az ilyen szintű ellenfél túl gyors, túl erős és túl motivált volt.

De La Hoya öt veresége mellé behúzta 39. győzelmét, készülhet a szeptember 20-i, Floyd Mayweather elleni Las Vegas-i visszavágóra. "Már alig várom a szeptembert. A Floyd Junior elleni meccs személyes ügy nekem. Meglátják majd, hogy ezúttal legyőzöm" - mondta a meccs után Hoya, akinek éppen Mayweather édesapja az edzője.