Vádemelés a tömegbukást okozó autós ellen

2008.05.14. 10:33
A 34 éves ausztrál férfi szándékosan okozott tömegbukást egy sydneyi kerékpárosedzésen. Megelőzte a bringásokat, satuféket nyomott előttük, 50-en estek el. Senki nem sérült meg súlyosan, de az anyagi kár több tízezer dollár. A tettes elhajtott, néhány nappal később nyomozók találtak rá.

Vádat emelnek az autós ellen, aki a múlt héten szándékosan tömeges bukást okozott egy sydneyi kerékpárosedzésen.

A 34 éves ausztrál férfi Ford kocsijával megelőzte a bringásokat, majd közvetlenül előttük, 50 kilométer/órás sebességnél hatalmasat fékezett. A biciklisek bele, illetve egymásba rohantak, 50-en estek el, de senki nem sérült meg súlyosan, megúszták zúzódásokkal. Az anyagi kár több tízezer dollár.

Az autóúton dugó alakult ki, de gépjármű nem ütött el egyetlen biciklist sem. A tettes elhajtott a helyszínről, csak többnapi nyomozás után bukkantak rá.

A versenyzők között ott volt az 1984-es Los Angeles-i olimpia aranyérmese, Kevin Nichols, valamint a Nemzetközösségi Játékokon diadalmaskodott Ben Kersten is. Előbbi húga, Kate Nichols - aki szintén kisebb sérülésekkel úszta meg a balesetet - 2005-ben Németországban már átélt egy hasonló esetet: akkor egy motoros elvesztette uralmát járműve felett és a kerékpárosok közé hajtott, megölve ezzel az egyik legjobb női ausztrál kerekest, Amy Gilletet.