Kisrner BL-döntős, de Pekingről lemarad

2008.05.14. 11:03
Hajdu János szövetségi kapitány kijelölte a női kézilabda-válogatott bő keretét az olimpiára. A játékosok egyelőre 24-en vannak, 14 főre július 27-én szűkítik a létszámot.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint az ötkarikás felkészülést közvetlenül megkezdő 18 játékos névsorának közzétételére május 27-én, sajtótájékoztatón kerül sor, a Pekingbe kiutazó 14 fős csapat július 27-én lesz végleges. A most kihirdetett keretben 24-en vannak.

Hajdu Jánost január közepén nevezték ki a lemondott Németh András helyére. Megbízatása egyelőre az olimpia végéig szól. Az elsődleges elvárás vele szemben az olimpiai kvalifikáció volt, amelyet csapata a romániai selejtezőben teljesített is.

A csapat gerincét a legutóbbi vb-keret legjobbjai alkotják; a mostani névsor érdekessége, hogy szerepel benne Pigniczki Krisztina és Lovász Zsuzsanna, előbbi szülés, utóbbi a formája miatt nem volt része a Németh-keretnek.

Hiányzik két rutinos játékos: Kindl Gabriella és Kirsner Erika. Előbbi Némethnél sem volt kerettag, de Hajdu a kinevezésekor jelezte, elképzelhetőnek tartja, hogy számolni fog vele.

Kirsner a 2000-es játékokról az utolsó pillanatban maradt le, 2004-ben alapember volt, most azonban úgy tűnik, annak ellenére nem számolnak vele, hogy a BL-döntős osztrák Hypóban játszik.

A keretben

A 24 fős keret:

kapusok: Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Pastrovics Melinda (Budapest Bank-FTC)
balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Juhász Gabriella (Budapest Bank-FTC), Vincze Melinda (Dunaferr NK))
átlövők: Tóth Tímea (Hypo NÖ), Szűcs Gabriella (DVSC-Aquaticum), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO KC), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Herr Anita (City-Line Békéscsabai ENKSE), Mörtel Renáta (Dunaferr NK), Mehlmann Ibolya (Aalborg DH))
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Ferling Bernadett (Dunaferr NK), Pigniczki Krisztina (Dunaferr NK), Szucsánszki Zita (Budapest Bank-FTC)
beállók: Szamoránsky Piroska (Budapest Bank-FTC), Borbás Rita (Dunaferr NK), Mayer Szabina (Fehérép Alcoa FKC))
jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (Budapest Bank-FTC), Lovász Zsuzsanna (Dunaferr NK), Balogh Beatrix (Fehérép Alcoa FKC), Bódi Bernadett (Randers HK)