Emőke
-4 °C
9 °C

Sok pénzért nyilatkozik Talmácsi Gábor

2008.05.19. 15:50
A sportújságírók szövetsége szerint a világbajnok motoros Talmácsi Gábor megközelíthetetlenné vált. Menedzsmentje ugyanis irreális összeget kér egy-egy interjúért, amelyeket szerkeszteni sem szabad.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) megdöbbenéssel tapasztalta, hogy Talmácsi Gábor a magyar sajtó számára gyakorlatilag elérhetetlenné és megközelíthetetlenné vált - áll a szervezet közleményében, amelyet hétfőn adott ki az Országos Sajtószolgálaton keresztül.

Az MSÚSZ év sportolója szavazásán tavaly a legjobb férfi versenyzőnek választott világbajnok motoros média- és rendezvénymegjelenési jogával a World Communications Company rendelkezik, így Talmácsit csak ezen a cégen keresztül lehet nyilatkoztatni. A WCC a szervezet szerint a magyar sajtóban szokatlanul magas árakat szabott meg. Ráadásul nem enged beleszólást az anyagok elkészítésébe: kiköti, hogy azokon semmilyen változtatást nem engedélyez.

A sportújságírók szövetsége úgy véli, minden sajtóorgánum saját döntése, hogy megfizeti-e a kért árat az adott anyagért. Az azonban a sajtószabadság és az újságírói munka korlátozása, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb sportolóját csak a WCC szólaltathatja meg, csak ez a cég tehet fel neki kérdéseket, s az így elkészült cikkeken - amelyek tulajdonképpen PR-anyagoknak tekinthető - nem engedélyez változtatást.

Az MSÚSZ határozottan tiltakozik az újságírói munka korlátozása ellen, egyben kéri Talmácsi Gábort és menedzsmentjét, vizsgálja meg a kialakult helyzetet, és tegye lehetővé, hogy a világbajnok motorversenyző nyilatkozhasson a sportújságíróknak, így megőrizhesse megérdemelt népszerűségét, ismertségét. A mostani helyzet legnagyobb kárvallottja ugyanis Talmácsi Gábor, aki így kevesebbszer szerepel a hazai sajtóban.