Felnyársalta a gerely a fotóst – lefotózta

2008.05.20. 12:21
Az Ogden Standard-Examiner fotóriportere a diszkoszvetőket akarta megörökíteni egy utah-i atlétikai versenyen, lezárt területre tévedt, így találhatta el a gerely. Ryan McGeeneynek egyáltalán nem fájt, sőt annyira tartott a főnökétől, hogy azonnal fotózni kezdett.

Gerely állt Ryan McGeeney, az Ogden Standard-Examiner fotóriporterének lábába egy középiskolai atlétikai versenyen a Utah állambeli Provóban, aki le is fotózta saját balesetét. A Brigham Young Egyetem Clarence Robison stadionjában egy középiskolai bajnokságon fényképezett, mikor a sporteszköz véletlenül eltalálta és átdöfte a jobb lábát, valamivel térd alatt. Súlyos sérülés nem történt, a gerely nem ért csontot, verőeret, ideget, a fotós pedig villámgyorsan felvételeket készített a lábából kiálló gerelyről, miközben többen megpróbáltak segíteni rajta.

A gerelyt a baleset helyszínén lefűrészelték, a lábban maradt darabot kórházban szedték ki, sérülését 13 öltéssel varrták össze.

A fotós szerint "egyáltalán nem fájt". Fényképezni azért kezdett, mert a "főnököm egyáltalán nem lett volna elégedett, ha nem fotózom le a dolgot". A 33 éves McGeeney (aki Afganisztánban tengerészgyalogosként szolgált hat hónapon át) nem is a gerelyhajítás miatt érkezett a versenyre, a diszkoszvetést szerette volna fotózni, de valószínűleg lezárt területre tévedt, így találhatta el a gerely.

A sporteszköz tulajdonosát, Anthony Miles gerelyhajítót sokkolta az eset. Az edzője, Richard Vance első gondolata az volt, hogy "még jó, hogy van még egy gerely nálunk", azután biztosította tanítványát arról, a baleset nem az ő hibája volt. Miles, a Provo High School hallgatója második dobásával végül senkit sem talált el, és a győzelmet is sikerült kiharcolnia csapatának.

Egy éve sincs, hogy a római Golden League atlétikai versenyen a finn klasszis Tero Pitkämäki szektoron kívülre szállt gerelye eltalálta a francia Salim Sdiri távolugrót. Sdirit a tavaly júliusi baleset után azonnal egy római klinikára szállították, de kiderült, létfontosságú szervet nem veszélyeztetett az oldalába fúródott gerely.