Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A kéziháború csak Veszprémben ér véget

2008.05.21. 07:26
A címvédő Szeged hatalmas csatában, büntetőpárbajban nyert a vendég Veszprém ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjének negyedik mérkőzésén, így a pénteki csatában dől el az aranyérem sorsa. Parázs hangulat alakult ki a pályán és a nézőtéren is.

Úgyszólván közvetlenül a mérkőzés előtt derült ki, hogy mégis eltiltották két meccsre a harmadik összecsapáson az ellenfelét megrúgó veszprémi Ilyést, de felfüggesztették a szegedi Andjelkovics játékjogát is, mert szintén azon a találkozón letalpalta Ilyést. Előzőleg nagy felzúdulást keltett, hogy a két csapat által vívott kupadöntőn verekedő szegedi Bajuszt elmeszelték, Ilyést viszont nem. A dühös szegediek megkapták az elégtételt, de nem egészen, hiszen szerb klasszisuk kiválásával járt az Ilyés-ítélet megváltoztatása.

Ahhoz, hogy a hangulat fokozódjon - az ellenfél viszont jelentősen gyengüljön -, az kellett még, hogy a hazai Herbert Gábor kis híján kitépje a legjobb veszprémiek egyikének, Marko Vujinnak a szemét, mindjárt a negyedik percben. A jobb átlövő nem tudta folytatni a játékot, úgy kellett letámogatni őt a pályáról. Vujin jól van, a meccs után a Nemzeti Sportnak ezt mondta: "Nem normális ember, aki a harmadik percben szabályos K. O.-val leterített. Pénteken szeretnék játszani az aranymérkőzésen."

Szegedi rohamokkal indult a csata, 5-1-re elléptek a hazaiak, ám a rivális lassan felocsúdott, és a 21. percben már vezetett (8-9), elsősorban Perics védéseinek köszönhetően, és a jól kihasznált emberelőnyöknek, hiszen sok volt a kiállítás. Időkérések után megint a Szeged ragadta magához a kezdeményezést, Bajusz lőtt pontosan, és még a szünet előtt visszavette a vezetést a hazi gárda. Herbert nem folytathatta a meccset, mert megkapta harmadik kétperces kiállítását.

A pihenőt követően felváltva vezettek a csapatok, majd a 42. percben Djurkovics szabálytalanságát és büntetését követően a szurkolók különféle tárgyakat dobáltak a parkettre.

A szegediek rosszul jöttek ki az emberhátrányból, a vendégeknél volt az előny. Az 52. percben a hazaiak légiósa, Ghionea elkapta a szélről felugró Iváncsik G. lábát, és ezért azonnal piros lapot kapott. A Veszprém 29-25-ra megugrott. Az 56. percben időt kért a Tisza-parti alakulat, és hamar egyenlített! Két és fél perccel a vége előtt, 29-29-nél már a vendégek próbálták rendezni soraikat. Eklemovics talált be (29-30), Zvizej büntetőből egyenlített.

Következtek a büntetők, amelyben drámai párharcban a Szeged volt a jobb. A Veszprém a tavalyi fináléban is bukott büntetőpárbajt, és az akkor a bajnoki címébe került. De most az is kérdés, hány újabb játékost tilt el a szövetség, azaz kérdéses, milyen összetételben lépnek pályára a csapatok a mindent eldöntő pénteki mérkőzésen.

Pick Szeged-MKB Veszprém 30-30 (15-14), büntetőkkel 3-2

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2
1. mérkőzés, április 26.: Veszprém-Szeged 32-24
2. mérkőzés, május 6.: Szeged-Veszprém 35-30
3. mérkőzés, május 17.: Veszprém-Szeged 33-26
4. mérkőzés, május 20.: Szeged-Veszprém 30-30, büntetőkkel 3-2
5. mérkőzés, május 23., 19 ó: Veszprém-Szeged