Vízilabdagála a Komjádi uszodában

2008.05.26. 15:07
Vízilabdagálát rendeztek péntéken a Komjádi uszodában. Az egész napos program záróeseménye a magyar válogatott-Becsej mérkőzés volt. A találkozó igazi show-t hozott, mindkét oldalon remek gólokat láthatott a szépszámú közönség. Az összecsapást végül a végig irányító olimpiai bajnok csapat nyerte meg négy góllal.
Nagyszabású vízilabda-gálára került sor a Komjádi uszodában. Az egész napos program fénypontja az a bemutató meccs volt, melyen a magyar válogatott a jugoszláv Becsejjel mérkőzött meg. A világ legjobb nemzeti gárdájának és klubcsapatának összecsapása több szempontból is különlegesnek számított. A Bajnokok Ligáját megnyert klub vezetőedzője ugyanis Kásás Zoltán, s két magyar játékos is tagja az együttesnek, Molnár és Biros személyében. A két légiós mindkét csapatban helyet kapott. Amíg a magyar válogatottat erősítették, az ellenfélben két hajdani becseji játékos, Vincze Balázs és Tóth László kapott helyet.

A találkozó első gólját minden idők egyik legjobb pólósa, Benedek Tibor szerezte, ám Vasovic gyorsan egyenlített, sőt nem sokkal később Sapiv révén már a pláviknál volt az előny. Az első negyed mégis magyar vezetéssel zárult, előbb Varga egyenlített emberelőnyből, majd pedig Kiss lőtt hatalmas bombagólt.

A második játékrésztől kezdve már az olimpiai bajnok magyar válogatott show-ját láthatta a publikum. Molnár szerzett gólt, majd Varga másodszor is beköszönt, a félidő így 5-2-es vezetéssel zárult. A folytatásban Fodor és Kásás szerzett egy-egy gólt, majd újból betalált Molnár is - igaz már a Becsej színeiben. Nem kellett sokat várni az újabb magyar gólra, Benedek felúszása után Fodor juttatta a hálóba a labdát. Két szép támadás után némileg felzárkóztak a plávik, az egyenlítéstől azonban nem kellett tartani. A harmadik hét percben még Kiss lőtt egy gólt, majd Benedek is megszerezte második találatát.

Az utolsó negyedben Varga Zsolt remek megmozdulásával indult, ugyanis háttal csavarta a labdát a kapuba. Molnár klubcsapatában újabb gólt szerzett, néhány perc múlva pedig Milic is betalált a magyar kapuba. A végig magas színvonalú, élvezetes mérkőzés végén Fodor negyedik gólja után Vakic állította be a 12-8-as végeredményt.

Statisztikák
Magyar válogatott - Nis-Naftagas Becej 12-8
(3-2, 2-0, 5-3, 2-3)
Komjádi uszoda, 1500 néző. Vezette: Kosztolánczy, Császár.
Magyarország: Szécsi - Steinmetz, Fodor 4, Kiss 2, Kásás, Molnár 1, Benedek 2.
Csere: Kósz, Biros, Székely, Vári, Varga 3, Marcz.