BL-selejtező lesz ősszel Debrecenben

2008.06.18. 13:48
Az UEFA a magyar bajnok Berettyóújfalunak adta a szeptemberi BL-selejtezőcsoportok egyikét. Az MVFC csarnoka nem alkalmas ilyen esemény megrendezésére, a debreceni Főnix-csarnokba viszik a meccseket.

Az UEFA értesítése szerint a magyar bajnok Mezei-Vill FC Berettyóújfalu rendezheti az őszi selejtezőtornák egyikét az UEFA Futsal Cupban, írja a futsal-hungary.hu. A sportágban ez a sorozat felel meg a Bajnokok Ligájának, ez a legrangosabb klubtorna.

Ezzel a döntéssel zsinórban negyedik alkalommal kerül Magyarországra a torna, a Rubeola, az Aramis és a Gödöllő után az MVFC is rendezhet selejtezőt.

A berettyóújfalui Kabos Endre Sportcsarnok nem alkalmas ilyen szintű meccsek lebonyolítására, ezért a debreceni Főnix-csarnokba szervezik az eseményt. A torna tervezett időpontja szeptember 11-14.

Az UEFA ezzel élesben teszteli a 2010. januári, magyarországi futsal-Európa-bajnokság előtt az egyik leendő helyszínt, a Főnix-csarnokot.

A magyarhoz bajnokhoz hasonlóan a magyar válogatott első sorát foglalkoztató román első Székelyudvarhely is rendezője lesz az egyik selejtezőcsoportnak.