Márta, Flóra
21 °C
34 °C

Jelimo és Vasic verseng az egymillió dollárért

2008.07.12. 09:08

Pénteken Rómában folytatódott az atlétikai Golden League-sorozat, melynek harmadik versenye után már csak két hölgyversenyzőnek maradt esélye az egymillió dolláros fődíjra.

Az olasz fővárosban lebonyolított viadalon - berlini és oslói sikerét követően - a kenyai Pamela Jelimo (800 m) és a horvát Blanka Vlasic (magas) tudott triplázni.

Jelimo és Vlasic így továbbra is versenyben maradtak az egymillió dolláros (635 ezer euró) fődíjért, melyet az kap meg, aki mind a hat versenyen győz. Öt siker esetén, amennyiben senki sem zárja hibátlanul a sorozatot, félmillió dolláros jutalomból kapnak a versenyzők. Papp Krisztina 5000 m-en a 11. helyen ért célba.

Asafa Powell, a 100 m-es síkfutás korábbi világcsúcstartója a szám előfutamán kisebb combizom-sérülést szenvedett és visszalépett a további küzdelmektől. A férfi 400-asoknál a B futamban rajtolt a művégtagokkal versenyző dél-afrikai Oscar Pistorius, aki 46.62 mp-cel a hetedik lett és ezzel elmaradt az olimpiai szerepléshez szükséges szintidőtől (45.55 mp).