Oszkár
20 °C
29 °C

Takács országos csúcsa, Kovács Ágnes búcsúja

2008.07.12. 13:54

Takács Krisztián 24.05 mp-cel új országos csúcsot ért el 50 m pillangón a 110. Allianz úszó országos bajnokság szombati zárónapján, amelyen a visszavonuló, olimpiai bajnok Kovács Ágnest is köszöntötték.

Takács amellett, hogy megdöntötte Gáspár Zsolt közel hat éve fennálló, 24.12-es rekordját, Cseh Lászlót is maga mögé utasította. Utóbbi 200 m mellen is a második lett Gyurta Dániel mögött, aki kedvenc számában századmásodpercre ugyanolyan időt produkált, mint a pénteki selejtezőben.

Jelen állás szerint 31 fős úszócsapat utazik majd Pekingbe, a szövetség elnöksége szerdán véglegesíti az indulók névsorát.

A program zárásaként az olimpia, világ- és Európa-bajnok Kovács Ágnes versenyen kívül leúszta pályafutása utolsó 50 méterét, majd kisebb ünnepség következett. A Magyar Olimpiai Bizottság nevében Schmitt Pál elnök, a szövetség képviseletében Darnyi Tamás alelnök és Kiss László szövetségi kapitány, Kovács korábbi trénere, Kőbányáról Verbai Lajos polgármester, a volt társak közül pedig Szabó József és Güttler Károly köszöntötte. Trénere, Turi György egy festményt adott át neki, majd kapott egy tortát is - vasárnap ünnepli a 27. születésnapját -, végül pedig felhangzott a Himnusz.

"Ugyanígy éreztem a Himnusz alatt Sydneyben, a dobogó tetején is és körülbelül most is akkor törött el a mécses, mint nyolc éve" - mondta a könnyekig meghatódott ünnepelt.