Berta, Bettina
15 °C
26 °C

Kormányrendelettel segítenek Kolonicsnak

2008.07.20. 21:47
A miniszterelnök és a sportminiszter is támogatja Nagy Tímea és Móna István olimpiai bajnokok ötletét, hogy a kedden elhunyt kajakos, Kolonics György menyasszonya is megkapja az olimpiai bajnokoknak járó életjáradékot.

Gyenesei István szerint hétfőre eldől, miként kaphatja meg az olimpiai életjáradékot Kolonics György menyasszonya. Az olimpiai bajnok Nagy Tímea és Móna István javaslatát Gyurcsány Ferenc is támogatja.

Gyenesei István az MTI-nek hangsúlyozta, hogy mindenképpen egyedi esetről van szó, amellyel nem szeretnének lavinát elindítani. A mostani, kivételes elbírálást indokolja, hogy egy aktív sportolóról van szó, aki éppen az ötkarikás játékokra készült a tragédia bekövetkeztekor. A kétszeres olimpiai bajnok kenus hét éve együtt élt menyasszonyával, októberre tervezték az esküvőt.

"A jogászok már vizsgálják, hogy lehet-e a kormányrendeletet úgy értelmezni, miszerint ilyes esetben, emberséges módon elbírálva az ügyet, kivételt tehetünk - mondta a sportot felügyelő miniszter a távirati irodának.

„Valószínűleg egy kiegészítő kormányrendelet lesz a megoldás. A javaslatot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is támogatja" – mondta Gyenesei.

Az egyformán olimpiai bajnok vívó Nagy Tímea és az öttusázó Móna István szombaton, a tatai ünnepélyes csapatgyűlésen nyújtotta át javaslatát Gyenesei Istvánnak.