Vesztegetni próbált a doppingoló osztrák triatlonos

2008.07.30. 21:22

A Kurier című lap szerdai beszámolója szerint Lisa Hütthaler triatlonos megpróbálta megvesztegetni a seibersdorfi doppingelemző labor egyik munkatársát, állítólag 20 ezer eurót kínált azért, hogy mintájának B próbája negatív eredményt hozzon. A versenyző május elején bukott le EPO-használattal.
Az újság azt közölte, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) már májusban közölte az osztrákokkal a megvesztegetési kísérlet tényét.
"A labor vezetője informált bennünket az ügyről. Úgy tűnik, az eset a bűnügy kategóriába tartozik" - állt a WADA levelében.
A tudósítás szerint a bécsi ügyészség és a rendőrség már megkezdte a nyomozást, Hütthaler ügyvédje ugyanakkor azt mondta: védence ártatlan és ezt be is fogják bizonyítani. A triatlonos - lebukása előtt - tagja volt a pekingi játékokra készülő osztrák olimpiai keretnek.
Ausztriában a 2006-os torinói téli olimpia után sílövők keveredtek doppingbotrányba, idén januárban pedig három orvos és 31 sportoló ellen indítottak nyomozást, mert állítólag vérdopping használatával próbáltak jogosulatlan előnyhöz jutni.