Nándor
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Meghalt Gerevich György vívóedző

2008.08.02. 15:26 Módosítva: 2008.08.02. 16:35
A Vasas kardvívóinak mestere 62 éves volt. Gerevich György két tanítványa, Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron ma utazott el a pekingi olimpiára.

Súlyos betegségben 62 évesen elhunyt Gerevich György, a Vasas kardvívóinak mestere. A Magyar Olimpiai Bizottság honlapján olvasható hír szerint a tréner még részt tudott venni júliusban a kijevi Európa-bajnokságon, azt követően azonban kénytelen volt lemondani a pekingi utazást.

gerevich
Gerevich György vívóedző

A minden idők legeredményesebb magyar vívójaként és olimpikonjaként ismert, hétszeres aranyérmes Gerevich Aladár fia így már nem láthatja, hogyan teljesít az ötkarikás játékokon két tanítványa, az Athénben ezüstérmes és Kínában is az esélyesek közé tartozó Nemcsik Zsolt, továbbá Szilágyi Áron, aki tavaly Moszkvában döntő szerepet vállalt a világbajnoki cím kivívásában.

A Magyar Vívó Szövetség mély megrendüléssel fogadta Gerevich György halálát.

"Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron olimpikonjaink mestere nagy és pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Az MVSZ a MOB-bal és a Vasas Sport Klubbal együtt saját halottjának tekinti a ma elhunyt sportembert. Temetéséről családdal egyetértésben később gondoskodunk" - áll Gémesi György MVSZ-elnöknek, MOB-alelnöknek az MTI-hez eljuttatott közleményében.