Talmácsi Gábor magyar csapatban folytatja

2008.08.19. 12:33
A gyorsaságimotoros-világbajnokságon a 125 kcm-esek között világbajnok Talmácsi Gábor jövőre - a spanyol Jorge Martinez irányításával - egy újonnan megalakuló magyar istállóban folytatja pályafutását.

Talmácsi Gábor főnöke azt tervezei, hogy a jövőre már a 250 köbcentis kategóriában versenyző motorosra építve magyar csapatot alapít. Jorge Martinez évtizedek óta meghatározó alakja a motorsportnak, az utóbbi években jelentős eredményeket ért el az Aspar Aprilia istállóval. Már tavalyelőtt is uralta a mezőnyt a csapat, tavaly pedig Talmácsi világbajnok lett Martinezékkel.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben az áll, Martinez nagyon bízik abban, hogy lesznek magyar befektetők, akik a kezdeményezés mögé állnak, és legalább olyan sikereket érnek el közösen, mint spanyol alakulatával.

A főnök az új csapatnál is Martinez lesz, technikai menedzserként Gino Borsoit alkalmazzák. Négy éve ő koordinálja az Aspar Team versenyképes technikai hátterét biztosító feladatokat. Az istálló sportigazgatói posztjának betöltésére Stefano Favarót, Talmácsi menedzserét kérték fel.

"Bízom Favaro tudásában, tapasztalatában. Remekül menedzselte eddig Talmácsit. Ha valakinek, neki biztosan nem okoz problémát egy teljes csapat kommunikációjának, marketingjének megszervezése. Ismeri a magyar üzleti életet, nagyszerű kapcsolatai vannak, és pontosan tudja, hogy mennek a dolgok a GP világában" - mondta a közlemény szerint a spanyol csapatfőnök.

Jorge Martinez céljai között szerepel, hogy a csapat tagjait magyar szakemberek alkossák, ezért ha elkészül a magyar pálya, támogatja, hogy magyar szerelőket, szakembereket készítsenek fel. "Szeretném elérni, hogy a csapat ne csak azért legyen magyar, mert magyar színekben indul a vb-n, és mert egy remek magyar versenyzővel áll rajthoz. A dolgozók - szerelők, asszisztensek, a személyzet - is legyenek magyarok, ahogy ez a spanyol alakulatomnál is van" - fogalmazott Martinez.