Szávay kiesett a US Openen

2008.08.28. 21:26
A magyar teniszező nem tudta megismételni tavalyi negyeddöntős bravúrját és már a második fordulóban búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokságtól. Szávay nem élte túl az első hetet az idei negyedik Grand Slam tornán sem.

Kiesett Szávay Ágnes a US Open második fordulójában, attól a Tathiana Garbintól kapott ki, akit idén már kétszer megvert. Ebben az esztendőben nem jönnek úgy az eredmények, ahogy tavaly ilyenkor.

A magyar játékos nagyszerűen kezdte az összecsapást, pillanatok alatt elhúzott 4-2-re, ám olasz riválisa felállt a padlóról és 5-5-re egyenlített. Szávay ekkor újra beleerősített és hozta a következő két játékot, ezzel együtt az első szettet is.

A második játszmában Szávay első két adogatójátékát elvesztette és hiába hozott egyet vissza, 6:2-re az olasz győzött.

Az utolsó játszmában sem tudott javítani a magyar teniszező, végig a 31 éves olasz vezetett, 3:1-re, majd 4:2-re is, végül 6:3-ra nyerte a játszmát és ezzel együtt a meccset is.

Szávay legutóbb a negyeddöntőig jutott a US Openen, most azonban már a második fordulóban búcsúzott, így egészen biztosan veszíteni fog a WTA pontjaiból. Már csak a vetélytársakon múlik, hogy sikerül-e megtartania 16. helyét, de valószínűbb, hogy visszacsúszik a világranglistán.