Már többet keresett, mint Tiger Woods

2008.09.03. 07:37
Öt héten belül a harmadik sikerét aratta a Fidzsi-szigeteki golfozó, Vijay Singh. Nortoni győzelmével már több mint hatmillió dollárt ütött össze az idén.

A korábbi világelső Vijay Singh egy héttel a Paramusban aratott győzelme után újabb versenyt nyert a profi golfozók legrangosabb sorozatában, a US PGA Tourban. A massachusettsi Nortonban rendezett Deutsche Bank Championship tornán a Fidzsi-szigeteki az utolsó napon hozta a győzelmet, megelőzte a harmadik nap után még vezető Mike Weirt.

Was1775264
Vijay Singh

A 45 éves Singh az utóbbi időben kirobbanó formában golfozik, öt héten belül harmadik sikerét aratta. Augusztus elején megnyerte Akronban a világbajnokságot, mégis azt állítja, az azóta bekövetkezett gondolkodásbeli változás a sikerei kulcsa.

A nortoni siker után azt mondta, Akronban szinte minden energiája és összpontosítása kellett ahhoz, hogy az utolsó gurítást bevigye. „Nem így kell egy gurítást megcsinálni. Nagyszerű győzelem volt, de nagy csalódás is, amiatt, hogy éreztem, mennyire szenvedtem abban a helyzetben. Akkor döntöttem úgy, hogy változtatnom kell.”

A 45 éves, indiai származású Fidzsi-szigeteki pszichológushoz is elment, aztán úgy döntött, magára bízza a lelki felkészítést. Egészen egyszerűen elkezdte magának mondogatni, hogy ő a legjobb a világon, az eredmény pedig lenyűgöző.

Ez volt pályafutása 34. győzelme, viszont a 22. a negyvenedik születésnapja óta, ami a vetélytársakat is lenyűgözi. Singh ilyen sorozatot 2004-2005-ben produkált, akkor megelőzte a világranglistán a sportág Michael Schumacherjét, Tiger Woodsot.

Was1769976

A PGA Tour már a négyviadalos rájátszásnál tart, az eddigi versenyeket nyerte meg Singh. A szakértők szerint ahhoz, hogy ne nyerje meg a sorozatot, tökutolsónak kellene lennie a következő két alkalommal, a mögötte haladók közül pedig valakinek kétszer kellene nyernie egymás után.

Utóbbi két győzelmével egyaránt 1,26 millió dollárt zsebelt be, ha megnyeri a rájátszást, további tízmillió dolláros bónuszt nyer. Pedig már most megelőzte a sérülés miatt versenyeket kihagyó Woodsot. Utóbbi 5,8 milliót keresett idén, Singh 6,4-et. A világranglistán vezető Tiger Woods karrierje során eddig nyolcvanmillió dollárt keresett, az utána rögtön következő Fidzsi-szigeteki hússzal kevesebbet.