Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Marion Jones letöltötte börtönbüntetését

2008.09.05. 20:49

Letöltötte hat hónapos büntetését, így kiengedték a San Antonió-i börtönből Marion Jonest, a többek között doppingvétség miatt elítélt amerikai sprintert. A 32 éves klasszist - aki júliusban hiába kért kegyelmet George W. Bush amerikai elnöktől - januárban ítélték el hamis tanúzásért, csekkhamisításért és tiltott szerekkel való visszaélésért. A tavaly visszavonult kiválóságot a sport berkein belül már korábban megbüntették: megfosztották olimpiai és világbajnoki érmeitől, ezenkívül eltiltották az ötkarikás játékoktól is.

Jones tavaly októberben vallotta be, hogy tudtán kívül 1999-től két éven át doppingszereket használt. A "tiszta" nevű, szteroidokat tartalmazó készítményt - amelyet a THG-t is gyártó BALCO laboratórium állított elő - akkori edzőjétől, Trevor Grahamtől kapta, aki állítása szerint neki csak annyit mondott az anyagról, hogy táplálék-kiegészítőket tartalmazó lenmagolaj.