Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindkét oroszt legyőzték az elődöntőben

2008.09.06. 09:30 Módosítva: 2008-09-06 11:30:26
Az amerikai teniszezőnő, Serena Williams az orosz olimpiai döntőst, Dinara Szafinát, a szerb Jankovics pedig a pekingben első Jelena Gyementyevát győzte le a női egyes elődöntőjében a US Open pénteki játéknapján.

Az első elődöntőben az olimpiai bajnok Jelena Gyemenytjeva sokkal jobban kezdett a második kiemelt Jankovicsnál és 2:0-ra, illetve 4:2-re is vezetett már. Ezt követően azonban érthetetlenül sokat hibázott az orosz játékos, riválisa pedig ezt remekül használta ki, és 6:4-re hozta az első játszmát.

A második játszmában Gyementyjeva összeszedettebben volt, s ugyan saját adogatásait nem mindig tudta hozni, ellenfele szervagémjeinél jól koncentrált, így újra brékelőnnyel érkezett meg a szett finisébe. Ott aztán a korábbiakhoz hasonlóan a hibák jellemezték őt leginkább, míg Jankovics magabiztosan játszott, újra fordított és nyerte a szettet 6:4-re, ezzel a meccset is.

A másik mérkőzésen a fiatalabbik Williams-testvér, Serena - aki egy körrel korábban nővérét búcsúztatta - szintén bizonytalanul játszott, az orosz Dinara Szafina ellen gyorsan 0:2-es hátrányba került.

Pánikba viszont egyetlen hazai szurkolónak sem volt ideje esni, ugyanis Serena ez után nagyon stabilan teiszezett , míg az orosz játékos nem tudott alkalmazkodni az erős szélhez, és számolatlanul ütötte a ki nem kényszerített hibákat.

Az első szettet 6:3-ra a hozta a negyedik helyen kiemelt amerikai, míg a másodikat még simábban, 6:2-re.

A két döntős versenyző egymás mögött áll a világranglistán - Jankovics a 2., Serena Williams a 3. - , aki megnyeri a szombati döntőt, az vezeti hétfőtől a világranglistát. Ez lesz a kettejük hetedik egymás elleni mérkőzése, eddig 3-3-ra állnak. Legutóbb, Miamiban Serena győzött 6:1, 5:7, 6:3-ra.

Serena Williams 1999 és 2002 után harmadszor is megnyerheti a viadalt, az amerikainak ez lesz a tizenkettedik Grand Slam döntője: ebben az évben Wimbledonban finalista volt, de kikapott testvérétől, Venustól.

Jankovics két évvel ezelőtt elődöntős volt Flushing Meadowsban, négy elődöntő után, pályafutása során először játszik majd Grand Slam-döntőt.

A pénteken befejeződött férfi párosok tornáját Bob és Mike Bryan nyerte a US Openen. A 30 éves amerikai ikerpár a fináléban az indiai Leander Paest és a cseh Lukas Dlouhyt verte két rövidítéses játszmában. A New York-i Grand Slam-tornán 2005 után másodszor diadalmaskodó duó 420 ezer dollárt kapott sikeréért.

US Open

Női egyes. Elődöntő: S. Williams (4., amerikai)-Szafina (6., orosz) 6:3, 6:2, Jankovics (2., szerb)-Gyementyeva (5., orosz) 6:4, 6:4.

Férfi páros. Döntő: B. Bryan, M. Bryan (2., amerikai)-Paes, Dlouhy (7., indiai, cseh) 7:6, 7:6.