Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Örökre eltiltottak egy brazil úszót

2008.09.06. 11:26

A dél-amerikai úszónő esete némileg szokatlannak nevezhető, ugyanis először idén tavasszal tiltották el két évre a tavalyi, Rio de Janeiró-i Pánamerikai Játékokon adott pozitív mintája miatt, s most egy 2006-os vétségére derült fény, ami automatikusan örökös büntetéssel jár.

Gusmao két évvel ezelőtti pozitív esete azután vont maga után büntetést, hogy a FINA újraellenőriztette a versenyző akkor produkált magas tesztoszteronszintjének okait, s arra a megállapításra jutott, hogy tiltott szerek miatt lett a megengedettnél magasabb. A brazil úszónő - akit a Pánamerikai Játékokon nyert érmeitől, így többek között az 50 és 100 méter gyorson szerzett aranyaitól is megfosztottak - ártatlannak vallja magát és már korábban a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, mert szerinte Rióban szabálytalan körülmények között vettek tőle mintát.