Árpád
-2 °C
3 °C

Egy évre eltilthatják a részeg magasugrót

2008.09.09. 16:04 Módosítva: 2008-09-09 16:06:03
Ivan Uhov orosz magasugró olyan részeg volt a lausanne-i Szuper Grand Prix-viadalon, hogy egy szabályos ugrást sem tudott bemutatni. A rendezők végül megkérték, hagyja el a pályát. Az orosz szövetségi kapitány egyéves eltiltást javasol.

Egyéves eltiltás vár Ivan Uhov orosz magasugróra, aki részegen versenyzett egy hete a lausanne-i Szuper Grand Prix-viadalon. A dülöngélő atléta egyetlen sikeres kísérletet sem tudott bemutatni, mígnem a rendezők megkérték, fejezze be a reménytelen küzdelmet. Riválisai később közölték, látták, amint a nadrágja levételével is nehezen boldoguló Uhov vodkát fogyaszt a GP alatt.

"Ivan megszégyenítette az orosz atlétikát, ezért egyéves felfüggesztést kérek rá a szövetségtől" - jelentette ki Valentyin Maszlakov szövetségi kapitány.

A 22 éves junior Európa-bajnok menedzsere, Pavel Voronkov személyes okokkal magyarázta védence kilengését: "Tagadhatatlanul részegen versenyzett, de előtte összeveszett a barátnőjével, ráadásul csalódott is volt, mert a nyáron nem kvalifikálta magát a pekingi olimpiára. Tanulni fog ebből a leckéből, de egy ilyen súlyos büntetés kettétörné a pályafutását."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?