Hollandot és horvátot kell verni a BL-ért

2008.09.09. 07:20
A magyar bajnok berettyóújfalui MVFC rendezi a szeptember 9-12. között a futsal Bajnokok Ligája egyik csoportselejtezőjét. Az ukrán Sahtar Donyeck verhetetlennek tűnik, a Beverwijket és a Zagrebet talán le lehet győzni. A négycsapatos csoportból az első kettő jut tovább.

A futsal Bajnokok Ligája egyik legerősebb csoportselejtezőjét rendezik a magyar bajnok, a berettyóújfalui MVFC részvételével szeptember 9-12. között a debreceni Főnix Csarnokban. A tét a csoportkörbe kerülés, a négy résztvevő csapat közül ketten kvalifikálják magukat.

A veretlenül magyar bajnok, a Szuperkupa döntőjében az Aramist 2-1-re legyőző csapat megerősödött az utóbbi hetekben, de még így is óriási bravúr lenne a továbbjutás, írja a futsal-hungary.hu.

A három ellenfél egyike Európa egyik sztárcsapata, az ukrán Sahtar Donyeck, a másik a holland válogatottal gyakorlatilag megegyező bajnok Carillon Boys Beverwijk, a harmadik a két brazil légióst foglalkoztató horvát Nacional Zagreb.

Kedden, az első fordulóban a horvátokkal, szerdán a hollandokkal, pénteken az ukránokkal játszik a Berettyóújfalu.

Hétfőn indul az NB I.

Tíz csapat nevezett a futsal férfi NB I. 2008-2009-es évadára, nincs köztük a tavalyi év egyik legjobbja, az Euro-Mobil-Trans Győr és tíz év után kiszállt a futsalból az Első Beton Szeged is. A bajnokság indulói: Dupont-Fortuna FC, MVFC-Berettyóújfalu, Goldball Rubeola FC Csömör, MetalCom-Szentes, Duna Takarék FC, Üllő FC Cső-Montage, Hírös Futsal Club, Colorspectrum Aramis, Gödöllői Sport Klub, Allianz-FTC.