Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Vitray Tamás nem értékeli az olimpiát

2008.09.09. 14:32
A Nemzeti Sporttanács elnöki székében Vitray Tamás már nem ül, Sárközy Tamás pedig még neml, így hiába kérte a miniszterelnök, hogy a szervezet értékelje a magyar küldöttség pekingi szereplését, erre sem a volt, sem a leendő főnök nem érez késztetést. A tanácsban ketten dolgoztak 6,5 millióért.

Vitray Tamás, a Nemzeti Sporttanács leköszönt elnöke semmilyen körülmények között nem kíván foglalkozni a magyar sportolók pekingi olimpiai szereplésének értékelésével, derül ki az MTI híréből. Daróczi Dávid kormányszóvivő augusztus 24-én azt mondta a hírügynökségnek, hogy a kormány a Nemzeti Sporttanácstól kér értékelést a pekingi magyar szereplésről.

Egyelőre nem tudni, hogy ezt a feladatot egyáltalán elvégzi-e a testület, mert a Nemzeti Sporttanács élére hétfőn felkért Sárközy Tamás is úgy nyilatkozott, nem kívánja értékelni a pekingi szereplést, mivel álláspontja szerint az a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) feladata.

Vitray Tamás azzal indokolta döntését, hogy kora és egészségi állapota miatt már korábban jelezte, lemond posztjáról. "A lemondásomat Sólyom László július 24-ei hatállyal el is fogadta. Mivel már nem vagyok funkcióban, semmilyen körülmények között nem kívánok foglalkozni az olimpiai értékeléssel" - fogalmazott a televíziós személyiség, aki a sporttörvény szerint társadalmi munkában látta el a testület vezetését, és ezért a tevékenységért díjazást nem kapott.

A Nemzeti Sporttanács működésének éves költségvetése 6,5 millió forint. Ebből fedezik a tanács ügyvezetésével megbízott Komlósi Gábor és egy nyugdíjas, félállású titkárnő bérét, valamint az ülések megszervezésével és lebonyolításával járó egyéb költségeket, derült ki Vitray szavaiból. A tévés elmondta, a Nemzeti Sporttanács évente tízszer ült össze, pedig a törvény csak évi négy tanácskozást írt elő.

A leköszönő elnök úgy nyilatkozott, a tanácsnak az utóbbi időben nem sikerült határozatokat hoznia, mert az üléseken nem volt meg a szükséges részvételi létszám, a testület működésének átfogó értékelésétől azonban elzárkózott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!