Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vitray Tamás nem értékeli az olimpiát

2008.09.09. 14:32
A Nemzeti Sporttanács elnöki székében Vitray Tamás már nem ül, Sárközy Tamás pedig még neml, így hiába kérte a miniszterelnök, hogy a szervezet értékelje a magyar küldöttség pekingi szereplését, erre sem a volt, sem a leendő főnök nem érez késztetést. A tanácsban ketten dolgoztak 6,5 millióért.

Vitray Tamás, a Nemzeti Sporttanács leköszönt elnöke semmilyen körülmények között nem kíván foglalkozni a magyar sportolók pekingi olimpiai szereplésének értékelésével, derül ki az MTI híréből. Daróczi Dávid kormányszóvivő augusztus 24-én azt mondta a hírügynökségnek, hogy a kormány a Nemzeti Sporttanácstól kér értékelést a pekingi magyar szereplésről.

Egyelőre nem tudni, hogy ezt a feladatot egyáltalán elvégzi-e a testület, mert a Nemzeti Sporttanács élére hétfőn felkért Sárközy Tamás is úgy nyilatkozott, nem kívánja értékelni a pekingi szereplést, mivel álláspontja szerint az a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) feladata.

Vitray Tamás azzal indokolta döntését, hogy kora és egészségi állapota miatt már korábban jelezte, lemond posztjáról. "A lemondásomat Sólyom László július 24-ei hatállyal el is fogadta. Mivel már nem vagyok funkcióban, semmilyen körülmények között nem kívánok foglalkozni az olimpiai értékeléssel" - fogalmazott a televíziós személyiség, aki a sporttörvény szerint társadalmi munkában látta el a testület vezetését, és ezért a tevékenységért díjazást nem kapott.

A Nemzeti Sporttanács működésének éves költségvetése 6,5 millió forint. Ebből fedezik a tanács ügyvezetésével megbízott Komlósi Gábor és egy nyugdíjas, félállású titkárnő bérét, valamint az ülések megszervezésével és lebonyolításával járó egyéb költségeket, derült ki Vitray szavaiból. A tévés elmondta, a Nemzeti Sporttanács évente tízszer ült össze, pedig a törvény csak évi négy tanácskozást írt elő.

A leköszönő elnök úgy nyilatkozott, a tanácsnak az utóbbi időben nem sikerült határozatokat hoznia, mert az üléseken nem volt meg a szükséges részvételi létszám, a testület működésének átfogó értékelésétől azonban elzárkózott.