Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Örökre eltiltottak két bolgár súlyemelőt

2008.09.11. 19:48

Kilenc bolgár súlyemelőt négy évre, további kettőt pedig örökre eltiltottak a versenyzéstől doppingolás miatt. Az olimpiára készülő sportolókat júniusban, edzőtáborozás közben ellenőrizték, és a vizsgálat a tiltólistán szereplő metandienon mutatott ki.

A döntés után hat férfi - Velicsko Csolakov, Demir Demirev, Mehmed Fikretov, Ivajlo Filev, Ivan Markov és a tavaly világbajnok Ivan Sztoicov -, valamint három női - Guergana Kirilova, Milka Maneva és Donka Mincseva - versenyzőnek kell négy évig távol maradnia a súlyemelő viadaloktól, míg Alan Cagaev és Georgi Markov visszaesőként kénytelen befejezni sportpályafutását.

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) az eltiltások mellett 645 ezer dollár bírság megfizetésére kötelezte tagszervezetét. A bolgár szövetség a botrány kirobbanásakor közölte: egyetlen versenyzőt sem küld a pekingi ötkarikás játékokra.