Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lewis kételkedik Bolt teljesítményében

2008.09.15. 10:57

Bár konkrét doppingvádakat nem fogalmazott meg az 1999-ben az Évszázad atlétájának választott amerikai klasszis, de kételyeit fejezte ki a jamaicai dopping kontroll szabályaival kapcsolatban.

"Lehet, hogy ő minden idők legnagyobb atlétája. De ostobának kell lenni, ha az ember nem teszi fel a kérdést: miként lehet, hogy valaki az egyik évben 10.03 mp-t fut 100 méteren, következő esztendőben pedig már 9.69-et?" - nyilatkozott Lewis a Sports Illustrated című lapnak.

"Maradjunk realisták és nézzük végig a listát: Ben Johnson, Justin Gatlin, Tim Montgomery, Tyson Gay és a két jamaicai, Bolt, illetve Asafa Powell. Hat ember, aki 9.80 mp alatt futott. Három közülük megbukott, egy negyediket pedig egy évre eltiltottak" - elemezte a helyzetet a 47 éves Lewis. (MTI)