Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Magyarország megint úszó Eb-t rendezne

2008.09.23. 16:13
A 2006-os kontinensviadal után ismét megpályázzuk a vizes Európa-bajnokság rendezését. Szombaton dől el, hogy jobb-e az anyagunk, mint Rómáé és Moszkváé.

A magyar sportági szövetség megpályázza a 2010-es úszó, műúszó, műugró és hosszútávúszó Európa-bajnokság megrendezését. Ezt Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke jelentette be.

A két év múlva esedékes Eb házigazdájáról szombaton dönt a kontinentális szövetség (LEN) végrehajtó bizottsága Zürichben. Budapest vetélytársa az olasz és az orosz főváros.

Ha sikerrel pályázunk, 2006 után lehet ismét Eb-rendező. Gyárfás Tamás úgy fogalmazott: "Csalódott lennék, ha nem nyernénk, akár Róma és Moszkva ellenében is."

A MÚSZ világversenyek hazai lebonyolítására vonatkozó elképzeléseit támogatásáról biztosította Salamon Károly, a szövetség fő támogatói közé tartozó Allianz Hungária Zrt. vezérigazgatója is.

A cégvezető a részvénytársaság nevében a keddi ünnepségen 100 ezer forintos kezdőösszegű bankkártyát nyújtott át a pekingi olimpián legeredményesebben szereplő magyar úszóknak. A versenyzők egy része még pihenőjét tölti, Cseh januárig nem úszik, s egyelőre nem kezdte el az edzéseket Gyurta sem, de például Verrasztóék már edzenek.

Rómával szemben növeli az esélyünket, hogy 2009-ben világbajnokságot rendeznek, Moszkvában viszont már régen volt jelentős úszó világesemény.

Ha 2010-ben Budapest lenne a házigazda, az esemény méltó befejezése lenne Kiss László szövetségi kapitány pályafutásának. A szakember ugyanis a pekingi olimpia után úgy fogalmazott, még két évig szeretné betölteni a posztot, majd visszavonulna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?