Gyárfás Tamás totális sikert aratott

2008.09.28. 18:20
Amellett, hogy úszó, műugró, szinkronúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokságot rendez Magyarország, Gyárfás Tamást választották a LEN alelnökének. A sportvezető a Magyar Úszó Szövetség elnökeként már másodszor hozza Budapestre és Balatonfüredre az eseményt.

A korábbi hír után, miszerint a LEN-büro szombati döntése értelmében 2006 után 2010-ben is Budapest - és Balatonfüred - ad otthont az úszó, műugró, szinkronúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokságnak augusztus 4. és 15. között, újabb magyar sportdiplomáciai sikerről számolhatunk be. Gyárfás Tamást a LEN (Nemzetközi Úszó Szövetség) alelnökévé választották.

A vasárnapi ülésen új vezető testületet választottak, Gyárfás Tamás pedig már korábban jelezte, megpályázza a LEN alelnöki tisztét. "Bárhogy is végződik a vasárnapi szavazás, az, hogy tagságom időszaka alatt két Európa-bajnokság rendezése, illetve a rendezési jogának elnyerése adatott meg, felemelő érzés" - mondta a magyar szövetség elnöke.

A magyar sportvezetőt végül valóban alelnökének választotta a testület, ami komoly sportdiplomáciai siker, hiszen jelenleg az úszókéhoz hasonlóan kiemelt sportban nem ül ilyen magas rangú magyar sportvezető egyetlen döntéshozó testületben sem.