Keressük a hétvége legnagyobb bajnokát

2008.09.29. 11:08 Módosítva: 2015.05.21. 03:54
A nyolcszoros bajnok vagy a törött kezű motoros? Az F-1-es menő vagy az újjászülető futballzseni? Esetleg a tökéletes hokikapus? Új sorozatunkban azt az embert keressük majd rendszeresen, aki a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja az aktuális sporthétvégén.

Három klasszis tért vissza sportja csúcsára vasárnap: Fernando Alonso a Forma-1-ben, Valentino Rossi a Moto GP-ben, Ronaldinho a futballban.

Az F-1 kétszeres világbajnoka jó egy év után nyert újra futamot, méghozzá az első éjszakait, Szingapúrban. Karrierje 20. GP-sikerét szerezte olyan autóval, amely nagyjából a negyedik legjobb a mezőnyben, ráadásul a 15. helyről rajtolt.

Szerencséje volt, de két év után újra a dobogó tetejére vitte a Renault-t, amelynek legutóbbi, 2006-os japán győzelmét is ő jegyezte.

sportvasarnap

Valentino Rossi 2006-ban sorozatban öt vb-cím után veszített először, 2007-ben esélye sem volt visszaszerezni azt, de idén sikerült neki, ráadásul futamgyőzelemmel. A Japán GP zsinórban ötödik nagydíjsikere, nyolcadszor lett világbajnok.

A volt aranylabdás, az elmúlt két évben csak kritizált Ronaldinho jól játszott és győztes gólt fejelt csapata, a Milan legfontosabb őszi meccsén, az Inter elleni rangadón. Nincs még csúcsformában, súlyfeleslege is van, de a góllal végződött akciót ő indította és fejezte be tökéletesen. Ráadásul először talált be a Milan-színekben

Ki a hétvége győztese?

  • 1707
    Szuper Levente
  • 1653
    Talmácsi Gábor
  • 890
    Valentino Rossi
  • 593
    Fernando Alonso
  • 243
    Ronaldinho

Nem nyert, mégis szinte győzelmet ért Talmácsi Gábor harmadik helye a japán 125 köbcentis motorversenyen. A világbajnok törött, csavarozott csuklóval, összevarrt könyökkel mindössze három tizedmásodperccel maradt le az első helyről, harmadik lett, így matematikailag még mindig van esélye a címvédésre.

Az osztrák jégkorongbajnokságban tavaly csak bukdácsoló Alba Volán az idei szezont négy győzelemmel kezdte, pontveszteség nélkül a második helyen áll. Ebben a legnagyobb szerepe alighanem a magyar válogatott első számú kapusának, Szuper Leventének van, aki a vasárnap esti, Villach elleni győztes meccsen is mindent fogott, amit csak lehetett.

Nehéz eldönteni, melyikük volt a hétvége legjobbja. Segítsenek nekünk, válasszanak az öt kiválóság közül.